|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Strakaté jahodové řezyRecept na Strakaté jahodové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
        K přípravě Strakaté jahodové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 TĚSTO: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 2 vejce, 1 bílý jogurt, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 kypřící prášek do pečiva, 1–2 lžíce kakaa    KRÉM: 1 smetana ke šlehání, 2 zakysané smetany, 1 želatinový ztužovač, cukr dle chuti    jahody, čokoláda.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Strakaté jahodové řezyRecept na Strakaté jahodové řezy:Na těsto si v míse jednoduše vše kromě kakaa pěkně smícháme. Do poloviny pak dáme zmiňované kakao. Na plech vystlaný pečícím papírem nebo pouze vymazaný a vysypaný moukou, natřeme světlou část, na ní pak kakaovou a špejlí lehce projedeme (mramorujeme). Navrch přijdou jahody (v sezoně využijeme čerstvé, mimo sezonu kompotované, odkapané) a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C. Necháme vychladit.    Smetanu vyšleháme a smícháme se zakysankami, osladíme si dle chuti. Ztužovač si připravíme dle návodu a vmícháme do smetan. Tento krém pak natřeme na vychladlý korpus a celé pak zasypeme třeba strouhanou čokoládou. Dáme vychladit do lednice.
 
 Poznámka k receptu na Strakaté jahodové řezy:
 http://www.sarka-david.net  http://www.facebook.com/pages/Sarka-david/14408667...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Strakaté jahodové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: aktija                      Datum vložení: 16.06.2013                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Řezy 
                      Suroviny: TĚSTO: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 2 vejce, 1 bílý jogurt, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 kypřící prášek do pečiva, 1–2 lžíce kakaa    KRÉM: 1 smetana ke šlehání, 2 zakysané smetany, 1 želatinový ztužovač, cukr dle chuti    jahody, čokoláda |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na strakaté jahodové řezy,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Strakaté jahodové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Strakaté jahodové řezy
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |