|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Staročeské  kuře pečené v zelenině i s přílohouRecept na Staročeské  kuře pečené v zelenině i s přílohou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
        K přípravě Staročeské  kuře pečené v zelenině i s přílohou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Může být naporcované celé kuře-já měla 3 větší stehna  1 větší cibule  3 stroužky česneku  3-4 rajčata  1 červená paprika  1/4 hlávkového zelí  Staročeské  koření  1 lžičku kmínu  3 plátky másla(nebo olej)  250-300 drůbežího vývaru  sůl    10 středních brambor jako příloha.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Staročeské  kuře pečené v zelenině i s přílohouRecept na Staročeské  kuře pečené v zelenině i s přílohou:Do pekáče si dáme máslo, necháme ho roztavit, na něj dáme krájenou cibuli na měsíčky a brambory na osminky, které dáme na cibuli, osolíme je, dáme kmín a posypeme Staročeským kořením. Připravíme si porce kuřete, osolíme a zvrchu posypeme Staročeským kořením a necháme je odpočinout. Pak si do mísy nakrájíme rajčata na měsíčky, papriku i zelí na čtverečky, mírně osolíme, promícháme a nasypeme na brambory, připravené kuřecí porce poskládáme navrch, přikryjeme pekáč a dáme péct do pěkně vyhřáté trouby. Uvaříme si drůbeží vývar, buď ze zbytků kuřete, nebo drůbeží kostky a po zatažení pečícího se kuřete, zalijeme tímto vývarem(asi tak po 15-20 minutách), necháme péct dál a po půl hodině od zalití odstraníme kryt z pekáče, přelíváme šťávou, která se nám udělala a necháme dopéct, až je kůže na kuřeti pěkně opečená. Máme hotovo a naservírujeme brambory, které se nám promíchaly mírně se zeleninou, dáme kuřecí maso a přelijeme šťávou, která je díky zelenině dost hustá.
 
 Poznámka k receptu na Staročeské  kuře pečené v zelenině i s přílohou:
 Má improvizace a povedla se!
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeské  kuře pečené v zelenině i s přílohou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Bibinka  (Janinka)                      Datum vložení: 30.12.2012                      Počet porcí: 3                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Drůbeží maso 
                      Suroviny: Může být naporcované celé kuře-já měla 3 větší stehna  1 větší cibule  3 stroužky česneku  3-4 rajčata  1 červená paprika  1/4 hlávkového zelí  Staročeské  koření  1 lžičku kmínu  3 plátky másla(nebo olej)  250-300 drůbežího vývaru  sůl    10 středních brambor jako příloha |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeské  kuře pečené v zelenině i s přílohou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeské  kuře pečené v zelenině i s přílohou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeské  kuře pečené v zelenině i s přílohou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |