| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Slaný dort
        Recept na Slaný dort je zařazen v kategorii studená kuchyně.
        K přípravě Slaný dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          Cesto : 500g hl.múka, 1 čl soli, 1/2čl cukru, 1/2 kocky droždia, 2-3 lyžice oleja, 3 dl vody, 1 nastrúhaný varený zemiak  Ozdoba na tortu : 2 ks pomazánkového masla, 2 ks pečeňový ( játrový )krém v črievku, 2 ks syra v črievku rod. balenie, 200 g tvrdého syra nakrájeného na jemné pláty, 200 g suchej  salámy, 200 g šunky, kúsok póru na ozdobu, záleží na vás, čo by ste tam chceli mať.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Slaný dort
      Recept na Slaný dort: Ingrediencie na cesto dáme do pekárničky, aby nám ho vymiesila. Kto nemá, urobí z vody, cukru a droždia kvások. Keď vykysne, zamiesime ho s múkou, soľou, zemiakom a olejom cesto, ktoré necháme nakysnúť. Po nakysnutí dáme do formy na podkovu a upečieme chlebík.   Po upečení potrieme olejom, aby kôrka nebola tvrdá.  Po vychladnutí rozkrojíme a naplníme pomazánkovým maslom a šunkou dosť hrubo.  Ak chceme vyššiu tortu, upečieme dva korpusy a plníme 3x.  Takto naplnenú podkovu potrieme z vrchu mäkkým syrom a poukladáme naň plátky syra.  Zdobíme ako sladkú tortu - do cukrárskeho vrecka dáme nakrojené črievko s pečeňovým ( játrovým ) krémom a ozdobíme dookola. Potom urobíme so syrom to isté a začneme dávať ružičky zo salámu, každý nakrojíme zo stredu po okraj a urobíme kornútok a zapichneme do syrového krému.   Do ozdobovania zapojíme vlastnú fantáziu a dielo bude hotové. Nakoniec z póru urobíme kudrlinky - nakrojíme ho viackrát, ale nedokrojíme.   Dobrú chuť!      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slaný dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: Danculka  (Anna Danková)                      
 - Datum vložení: 15.12.2011                      
 - Počet porcí: 1O                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Studená kuchyně 
                      
 - Suroviny: Cesto : 500g hl.múka, 1 čl soli, 1/2čl cukru, 1/2 kocky droždia, 2-3 lyžice oleja, 3 dl vody, 1 nastrúhaný varený zemiak  Ozdoba na tortu : 2 ks pomazánkového masla, 2 ks pečeňový ( játrový )krém v črievku, 2 ks syra v črievku rod. balenie, 200 g tvrdého syra nakrájeného na jemné pláty, 200 g suchej  salámy, 200 g šunky, kúsok póru na ozdobu, záleží na vás, čo by ste tam chceli mať
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slaný dort,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slaný dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slaný dort
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |