|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Šafránové rizoto se špenátem a žampiónyRecept na Šafránové rizoto se špenátem a žampióny je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
        K přípravě Šafránové rizoto se špenátem a žampióny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 4OO g rýže na rizoto  1 cibule  400 g špenátových listů  250 g malých žampiónů  1 balení šafránových blizen  2 stroužky česneku  silný horký vývar  máslo  olivový olej  pepř  sůl  strouhaný parmazán.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Šafránové rizoto se špenátem a žampiónyRecept na Šafránové rizoto se špenátem a žampióny:Připravíme vařící vývar, který budeme mít po celou dobu přípravy pokrmu po ruce, a vylouhujeme v něm šafrán. Žampióny překrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny a přidáme je k vývaru, aby změkly a nasály jeho chuť.   V kastrole rozehřejeme máslo s olejem a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přisypeme rýži a necháme ji celou obalit tukem. Promícháváme a jakmile zrnka rýže jakoby zprůsvitní, přilijeme první sběračku horkého vývaru. Po odpaření tekutiny přilejeme další sběračku a tímto způsobem pokračujeme asi 20 minut, tedy do doby, kdy rýže změkne. Průběžně, ale intenzívně mícháme.   K měkké rýži přidáme prolisovaný česnek, špenátové listy a procezené žampióny, trochu másla, dosolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme již mimo plotýnku dojít.  Při podávání sypeme parmazánem.
 
 Poznámka k receptu na Šafránové rizoto se špenátem a žampióny:
 Eli, vzpomínám si, když babička přidávala dvě blizny šafránu do hovězího vývaru. Ta sytá, tmavěoranžová až hnědá stopa potápějících se blizen ve vývaru mě fascinovala. Díky tomu měl vývar nádhernou žlutou barvu.  Eli, moc hezký recept.  +10
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šafránové rizoto se špenátem a žampióny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Eliza                      Datum vložení: 02.03.2010                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Bezmasá jídla 
                      Suroviny: 4OO g rýže na rizoto  1 cibule  400 g špenátových listů  250 g malých žampiónů  1 balení šafránových blizen  2 stroužky česneku  silný horký vývar  máslo  olivový olej  pepř  sůl  strouhaný parmazán |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šafránové rizoto se špenátem a žampióny,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šafránové rizoto se špenátem a žampióny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šafránové rizoto se špenátem a žampióny
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |