|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Rybí balíčky na špejliRecept na Rybí balíčky na špejli je zařazen v kategorii ryby.
        K přípravě Rybí balíčky na špejli budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Rybí filety (měla jsem pangase) 2 ks po asi 150 g),  citron čerstvý,  sůl,  olivový olej 1 lžíce,  petrželka 5 snítek.  Omáčka:  oliv. olej 1 lžička,  cibule malá,  mrkev 1 větší,  žampiony 3 ks větší,  pór (bílá část),  sojová omáčka 5 lžic,  rybí omáčka 2 lžičky,  víno bílé suché (voda) 0,5 - 1 dcl (podle toho, kolik chceme omáčky),  solamyl 1/2 lžičky.  Rýžové nudle..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Rybí balíčky na špejliRecept na Rybí balíčky na špejli:Rybí filety si prořízneme na větší plátky.  V misce si smícháme najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu (omytého), najemno nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a šťávu ze čtvrtiny citronu.  Touto směsí natřeme připravené filety, zavineme je do rolek( uzlíků) a zpevníme špejlemi.  Do kastrolu si nalijeme vodu, přidáme nastrouhanou kůru z druhé poloviny citronu a šťávu ze zbylého citronu. Do kastrolku vložíme pařáček, položíme na něj rybí balíčky, hrnec zakryjeme čistou utěrkou (/i papírovou) a přiklopíme poklicí. Na sporáku přivedeme k varu, ztlumíme a na mírném ohni paříme asi 15 min.  V jiném hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní rýžové nudle a vaříme asi 2 min. Poté zcedíme a uchováme v teple.  Mrkev, žampiony a pórek si nakrájíme na tenké plátky, cibuli na půlkolečka.  Na širší  pánvi si rozehřejeme olej, přidáme cibuli a mrkev a necháme pár minut restovat (mrkev začne pouštět barvu). Poté přidáme žampiony, lehce promícháme a vlijeme omáčky a víno. Necháme dojít k varu a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody. Přidáme pórek, promícháme, dochutíme dle potřeby a odstavíme z tepla. Omáčky má být jen troška a v ní křupavá zelenina.  Na talíř dáme horké rýžové nudle, doprostřed dáme omáčku a nahoru položíme rybí balíčky.
 
 Poznámka k receptu na Rybí balíčky na špejli:
 Inspiraci jsem čerpala z časopisu Kuchyně, ale recept jsem si přizpůsobila našim chutím. Kdo chce, může si do omáčky přidat kousek feferonky.  Jídlo bylo šťavnaté, chutné, lehké a přitom krásně zasytilo.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rybí balíčky na špejli, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: mirca75                      Datum vložení: 17.08.2011                      Počet porcí: 2 porce                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Ryby 
                      Suroviny: Rybí filety (měla jsem pangase) 2 ks po asi 150 g),  citron čerstvý,  sůl,  olivový olej 1 lžíce,  petrželka 5 snítek.  Omáčka:  oliv. olej 1 lžička,  cibule malá,  mrkev 1 větší,  žampiony 3 ks větší,  pór (bílá část),  sojová omáčka 5 lžic,  rybí omáčka 2 lžičky,  víno bílé suché (voda) 0,5 - 1 dcl (podle toho, kolik chceme omáčky),  solamyl 1/2 lžičky.  Rýžové nudle. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rybí balíčky na špejli,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rybí balíčky na špejli - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rybí balíčky na špejli
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |