|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Rozmarná panenka ( návštěvní )Recept na Rozmarná panenka ( návštěvní ) je zařazen v kategorii vepřové maso.
        K přípravě Rozmarná panenka ( návštěvní ) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 200 g vepřové panenky  dámská hrstička sušených brusinek  3 až 4 plátky pršutu  panák ( velký ) višňovice  miska kompotovaných meruněk  špetka mleté  skořice  lžička cukru   miska hříbků  olivový olej  sůl, čerstvě drcený pepř.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Rozmarná panenka ( návštěvní )Recept na Rozmarná panenka ( návštěvní ):Maso umyjeme, osušíme a ostrým nožem prořízneme otvor, který napěchujeme ve višňovici ( nebo jiném alkoholu ) macerovanými brusinkami. Opepříme čerstvě drceným pepřem, zakápneme olejem a ve fresh folii nebo uazavíratelné nádobě dáme odpočinout na den ( klidně 2 ) do ledničky.   V den D maso osolíme, obalíme pršutem a  úhledně svážeme ( zadrezírujeme ) potravinovým motouzem. Do  pánve kápneme oliváč a maso zprudka ze všech stran opečeme.   Zabalíme do alobalu a dáme dojít na cca 15 min. do trouby při 150 st. Hříbky překrájíme podle velikosti na půl nebo čtvrtky a na olivovém oleji restujeme v pánvi cca 10 min. Nesolíme, dáme jen špetku drceného kmínu. Osolíme až jsou al dente. Do malého kastrůlku dáme trochu meruňkového kompotu, přidáme cukr dle chuti, skořici,  můžeme i trochu té višňovice, pokud jste ji už neztrestali :-)))a necháme krátce provařit. Tak, máme hříbky, meruňkovou omáčku, ještě masko.   Vytáhneme alobal z trouby, panenku z alobalu a na dřevěném prkýnku ji necháme chvilku vydechnout. My odpočívat nebudeme. My si na výpeku po hříbcích opečeme bagetku. Tak, teď panenku úhledně překrájíme a můžeme servírovat.
 
 Poznámka k receptu na Rozmarná panenka ( návštěvní ):
 Tuto dobrotu jsem včera měla tu čest ochutnat na návštěvě, a protože jsem se na přípravě částečně podílela, vyfotila, a stejný recept zde nenašla, dovoluji si proto recept vložit. Ač se kombinace může zdát být jakkoliv bláznivá či nezvyklá, je to ukrutná dobrota.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rozmarná panenka ( návštěvní ), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: rebeka  (Naďa)                      Datum vložení: 03.12.2013                      Počet porcí: 1 max. 2                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Vepřové maso 
                      Suroviny: 200 g vepřové panenky  dámská hrstička sušených brusinek  3 až 4 plátky pršutu  panák ( velký ) višňovice  miska kompotovaných meruněk  špetka mleté  skořice  lžička cukru   miska hříbků  olivový olej  sůl, čerstvě drcený pepř |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rozmarná panenka ( návštěvní ),
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rozmarná panenka ( návštěvní ) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rozmarná panenka ( návštěvní )
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |