|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózníRecept na Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózní je zařazen v kategorii dietní recepty - dia.
        K přípravě Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 230g protlaku  15 cherry rajčat  1/2 cibule  lžíce mouky  lžíce řepkového oleje  1 zeleninový bujón  pytlík rýže    koření:  2 kuličky nového koření  3 kuličky pepře  2 hřebíčky  snítka čerstvého  tymiánu  sůl  15-20 listů čerstvé  bazalky  špetka  skořice.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózníRecept na Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózní:Na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci mouky a upražíme do světlé jíšky. Poté zalijeme litrem vody (zpočátku po malých dávkách a vždy pořádně zamícháme, aby nám nezežmolkovatěla jíška, ale hezky se ve vodě promíchala). Přidáme nové koření, pepř, hřebíček, tymián, bujón a protlak, řádně promícháme a 15 minut vaříme. Následně zcedíme. Poté přidáme najemno nasekanou bazalku a   oloupaná cherry rajčátka (pro ty co neví jak na to: mírně povařit ve vodě a pak ještě horké oloupat). Rajčátka nechávám vcelku, nekrájím. Opět povaříme, stačí 5 minut. Nakonec přidáme rýži a podle chuti dosolíme.  Jako bonus pro gurmány doporučuji ochutit špetkou skořice... :)    Přeji všem dobrou chuť!
 
 Poznámka k receptu na Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózní:
 Rajská polévka se často přislazuje cukrem, pokud bude na někoho tato moc kyselá, může si jí klidně přisladit. Tento recept mám ale ráda právě proto, že se nesladí a přesto doma všem chutná..i ti, co sladit můžou, si jí u nás nepřislazují, což snad něco znamená... :)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Hel..                      Datum vložení: 15.11.2014                      Počet porcí: 1,5 litru                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA 
                      Suroviny: 230g protlaku  15 cherry rajčat  1/2 cibule  lžíce mouky  lžíce řepkového oleje  1 zeleninový bujón  pytlík rýže    koření:  2 kuličky nového koření  3 kuličky pepře  2 hřebíčky  snítka čerstvého  tymiánu  sůl  15-20 listů čerstvé  bazalky  špetka  skořice |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózní,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózní
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |