|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Plavská růže (uzeninový zápek)Recept na Plavská růže (uzeninový zápek) je zařazen v kategorii ostatní.
        K přípravě Plavská růže (uzeninový zápek) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 • 50 dkg uzeniny (50% měkká+50% klobásová,slaninka)  • 20 dkg plátkový sýr (různý)  • 1 cibule  • 4 vejce  • 1-2 stroužky česneku  •  koření  • bylinky  • sůl, pepř.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Plavská růže (uzeninový zápek)Recept na Plavská růže (uzeninový zápek):Smícháme:  uzeninu+cibuli nakrájenou najemno, sýr nakrájený/postrouhaný, česnek drcený/postrouhaný, bylinky, koření, vmícháme vejce a osolíme(ani není třeba), opepříme a pořádně zamícháme.  Směs vložíme do připravené formy a stylem nepřímého grilování=tj. v domácím prostředí systém pečení v troubě (výhoda je horkovzdušná, ale upeče se i v normální).  Nezakryté pečeme cca 30-40min. při 200st. – kontrolujeme okem zkušené kuchařky, až je povrch upečený dozlatova.  Je to rychlé zužitkování zbylé uzeniny a výsledek je výborný šťavnatý oběd (večeře).  Suroviny jsou všechny, ale množství jsem si odvodila přímo na akci, tak si případně můžete upravit sami.
 
 Poznámka k receptu na Plavská růže (uzeninový zápek):
 Plavská růže je jedním z receptů nejlepšího grilovacího týmu ČR "Hasiči plav" - Grilmánie za rok 2008(v Olomouci). Plavská podle obce Plav a růže - forma, kterou použili.  Systém soutěže spočívá v přidělení omezeného množství surovin, ze kterých musí soutěžní družstvo vykouzlit ten nejlepší recept.  Snažila jsem se co nejvíce napodobit originálu receptu, ale příště směs upeču v srnčím hřbetu.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plavská růže (uzeninový zápek), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: jahoda                      Datum vložení: 28.05.2010                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Ostatní 
                      Suroviny: • 50 dkg uzeniny (50% měkká+50% klobásová,slaninka)  • 20 dkg plátkový sýr (různý)  • 1 cibule  • 4 vejce  • 1-2 stroužky česneku  •  koření  • bylinky  • sůl, pepř |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plavská růže (uzeninový zápek),
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plavská růže (uzeninový zápek) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plavská růže (uzeninový zápek)
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |