|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Parmezánové tyčinkyRecept na Parmezánové tyčinky je zařazen v kategorii slané pečivo.
        K přípravě Parmezánové tyčinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 420g polohrubé mouky  100g čerstvě nastrouhaného parmezánu   2 lžičky rozsekaného čerstvého  rozmarýnu nebo 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu  1 lžička pepře  1 sáček sušeného droždí  300ml vlažné vody  4 lžíce hrubé mouky nebo polenty  1 lžička olivového oleje.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Parmezánové tyčinkyRecept na Parmezánové tyčinky:1.Ve velké míse promícháme třetinu mouky s parmezánem,rozmarýnem, pepřem a droždím.Přidáme vodu, další třetinu mouky a vytvoříme měkké těsto. Zbylou mouku nasypeme na pracovní plochu.Těsto vyklopíme na plochu a hněteme asi 10 minut, dokud nebude hladké a pružné, zapracujeme do něj tolik mouky, aby se nelepilo.Těsto rozdělíme napůl.Zakryjeme je utěrkou a necháme 10 minut odpočívat.  2.Oba kusy těsta posypeme hrubou moukou a vyválíme do obdélníků 25x15 cm.Potřeme je olejem a zakryjeme utěrkami.Necháme je kynout na teplém místě asi 30 minut, dokud se objem nezdvojnásobí.  3.Troubu předehřejeme na 200°C. Čtyři plechy vyložíme papírem na pečení a vysypeme zbylou hrubou moukou.Půlku těsta uložíme do chladničky.Druhou polovinu příčně rozkrájíme na 20 stejných pruhů.Každý pruh uchopíme za oba konce, zakroutíme a vytáhneme na délku asi 30 cm.Kroucené tyčinky pokládáme na plechy ve vzdálenosti 2,5 cm.Necháme je ještě 10 minut nepřikryté kynout.  4.Proužky těsta pomastíme olejem.Pečeme 10 minut.Tyčinky vytáhneme z trouby a opět je mírně potřeme tukem, Pečeme dalších 8 minut, dokud nebudou křupavé a zlatavé.Přemístíme je na drátěnou mřížku, aby vychladly.Zopakujeme ze zbylým těstem.
 
 Poznámka k receptu na Parmezánové tyčinky:
 Do těsta můžeme přidat rozsekané vlašské ořechy.  Můžeme použít směs parmezánu s jiným výrazným tvrdým sýrem.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Parmezánové tyčinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Petra1990  (Petra)                      Datum vložení: 29.12.2012                      Počet porcí: 40                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Slané pečivo 
                      Suroviny: 420g polohrubé mouky  100g čerstvě nastrouhaného parmezánu   2 lžičky rozsekaného čerstvého  rozmarýnu nebo 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu  1 lžička pepře  1 sáček sušeného droždí  300ml vlažné vody  4 lžíce hrubé mouky nebo polenty  1 lžička olivového oleje |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na parmezánové tyčinky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Parmezánové tyčinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Parmezánové tyčinky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |