| Recept na Pařížský hřbetRecept na Pařížský hřbet je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
        K přípravě Pařížský hřbet budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. | 
    
      | Použité suroviny:
 korpus:  4 vejce  2 lžíce horké vody  1/2 kypř. prášku  180 g polohrubé mouky  180 g cukru  3 lžíce kakaa    náplň:  1 smetana ke šlehání  30 g cukru  30 g čokolády na vaření  1 ztužovač šlehačky    na ozdobu:  šlehačka a hořká čokoláda.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 | 
    
      | Recept na Pařížský hřbetRecept na Pařížský hřbet:Den předem uvaříme krém:  Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit.    Žloutky utřeme s cukrem a vodou do světlé pěny. Postupně vmícháme mouku s kypř. práškem a kakaem. Přimícháme ušlehané bílky, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy srnčí hřbet a upečeme v předehřáté troubě.    Šlehačku vyšleháme spolu se ztužovačem.    Upečený schladlý korpus jednou prořízneme a potřeme 1/3 šlehačky. Přiklopíme. Na povrch dáme 1/3 šlehačky a boky potřeme zbylou šlehačkou.    Hotový hřbet uchováme v lednici, na povrchu ozdobíme ušlehanou šlehačkou a postoruhanou čokoládou.
 
 Poznámka k receptu na Pařížský hřbet:
 Hezký moučník+5
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pařížský hřbet, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 | 
    
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Montanka                      Datum vložení: 25.09.2011                      Počet porcí: 6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Řezy 
                      Suroviny: korpus:  4 vejce  2 lžíce horké vody  1/2 kypř. prášku  180 g polohrubé mouky  180 g cukru  3 lžíce kakaa    náplň:  1 smetana ke šlehání  30 g cukru  30 g čokolády na vaření  1 ztužovač šlehačky    na ozdobu:  šlehačka a hořká čokoláda |  | 
    
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pařížský hřbet,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 | 
  
    
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pařížský hřbet - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pařížský hřbet
 
 
 | 
    
      | 
 |