|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Ostřejší zeleninové lečoRecept na Ostřejší zeleninové lečo je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
        K přípravě Ostřejší zeleninové lečo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 8 rajčat  3 bílé papriky  1 cibule  3 nožičky klobás  50 gramů špeku  harissa   sladká paprika  pepř  sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Ostřejší zeleninové lečoRecept na Ostřejší zeleninové lečo:Špek si nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a taky nakrájíme na jemno. Omytá rajčata a papriky zbavené stopky a jadérek nakrájíme na kostky. Klobásu taktéž, i když tady krájení může být trochu jemnější. U výběru klobás se osvědčuje použít dvě dobře vyuzené měkčí klobásy a jednu výrazně ostřejší (například selská nebo čabajka) které mohou být suché.     Na  pánvi rozpustíme nakrájený špek, přidáme cibulku a za občasného promíchání vaříme až do sklovata. Přidáme obě klobásy, krátce je opražíme, pokrm na chvíli odstavíme z ohně a vmícháme sladkou papriku a čerstvě nadrcený pepř. Po promíchání dáme zpět na oheň, přidáme papriky, zamícháme a po chvilce přidáme také rajčata. Po opětovném zamíchání přikryjeme hrnec pokličkou, stáhneme oheň o dvě třetiny a vaříme přibližně patnáct minut. Poté jídlo ochutnáme, přidáme lžičku až dvě harissy (podle naší tolerance), osolíme a dodusíme do měkka.     Podáváme s pečivem a máslem podle gusta.
 
 Poznámka k receptu na Ostřejší zeleninové lečo:
 Harrisa je moc dobrá věc a zauzený špek takto připravované lečo chuťově jistíJá místo práškové papriky přidávám trošku sladké chilli omáčky a to je také bašta  Za príma jídlo další bodík+6
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ostřejší zeleninové lečo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: medmic                      Datum vložení: 03.11.2012                      Počet porcí: 6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Zeleninová jídla 
                      Suroviny: 8 rajčat  3 bílé papriky  1 cibule  3 nožičky klobás  50 gramů špeku  harissa   sladká paprika  pepř  sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ostřejší zeleninové lečo,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ostřejší zeleninové lečo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ostřejší zeleninové lečo
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |