|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkamiRecept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 kg osso buca (hovězí zadní lýtko s kostí) nebo hovězí oháňky  2 mrkve  1 malý celer  2 kořenové petržele  2 cibule  4 stroužky česneku  2-3 lžíce másla  3 ks bobkového listu  10 kuliček nového  koření  10 kuliček celého pepře  10 kuliček jalovce  špetka sušeného  rozmarýnu  špetka sušeného  tymiánu    na omáčku:  2 lžíce švestkových povidel  2 lžíce rajského protlaku  1 lžíce cukru  2-3 lžíce strouhaného perníku  100 ml červeného vína  silný hovězí vývar  4 hřebíčky  kousek celé  skořice  1 hvězdička badyánu  pepř  sůl    na cibulky:  150 g malých cibulek ve sladkokyselém láku  1 lžíce másla  1 lžíce karamelu (viz poznámka)  sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkamiRecept na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami:Maso si necháme nasekat na stejné kusy. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle ze všech stran dohněda. Přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli, které jsme nakrájeli zhruba na velikost soust, a plátky česneku. Vše orestujeme, podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, rozmarýn a jalovec. Vložíme do trouby, vyhřáté na 150°C a přikryté zvolna pečeme asi 3 hodiny. Zhruba po hodině doléváme horký vývar.  Maso, které již odpadlo od kostí, vyjmeme. K vypečené šťávě přidáme švestková povidla, rajský protlak, cukr, červené víno, skořici, hřebíček, badyán, podle potřeby vývar a na sporáku vaříme asi dvacet minut, do zhoustnutí. Odstraníme tuhé části koření. Poté přidáme strouhaný perník, provaříme a podle zvyklostí omáčku buď propasírujeme, nebo rozmixujeme. Na samý závěr můžeme zjemnit lžičkou čerstvého másla.  Během přípravy omáčky necháme v jiném kastrůlku rozpustit lžíci másla, přidáme okapané sterilované cibulky a orestujeme je dozlatova. Přidáme karamel, trochu soli a prohřejeme.    Maso podáváme s perníkovou omáčkou, karamelizovanými cibulkami a čerstvým chlebem.
 
 Poznámka k receptu na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami:
 Karamel připravuji do zásoby podle tohoto receptu   http://www.toprecepty.cz/recept/15704-karamel/
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Eliza                      Datum vložení: 05.12.2011                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: 1 kg osso buca (hovězí zadní lýtko s kostí) nebo hovězí oháňky  2 mrkve  1 malý celer  2 kořenové petržele  2 cibule  4 stroužky česneku  2-3 lžíce másla  3 ks bobkového listu  10 kuliček nového  koření  10 kuliček celého pepře  10 kuliček jalovce  špetka sušeného  rozmarýnu  špetka sušeného  tymiánu    na omáčku:  2 lžíce švestkových povidel  2 lžíce rajského protlaku  1 lžíce cukru  2-3 lžíce strouhaného perníku  100 ml červeného vína  silný hovězí vývar  4 hřebíčky  kousek celé  skořice  1 hvězdička badyánu  pepř  sůl    na cibulky:  150 g malých cibulek ve sladkokyselém láku  1 lžíce másla  1 lžíce karamelu (viz poznámka)  sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |