|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na MarlenkaRecept na Marlenka je zařazen v kategorii cukroví - pečené.
        K přípravě Marlenka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Těsto:  250 g másla, 3 vejce, 300 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 1 lžička sody, 100 ml mléka, 3 lžíce medu  Krém:  500 ml mléka, 6 lžic krupice, 2 lžíce krupicového cukru, 200 g másla, půl plechovky salka  ... dále: 100 g mletých ořechů, rum.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na MarlenkaRecept na Marlenka:V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, mouku smíchanou se sodou a mléko. Promícháme, pořád zahříváme na plotýnce. Nakonec přidáme celá vejce, důkladně promícháme jen co se spojí s ostatním, hmota by měla být mírně teplá.  Těsto (je tekuté) rozdělíme na tři plechy vyložené papírem na pečení, rozetřeme natenko  a postupně upečeme do zezlátnutí (cca 8-10 minut při 200°C).  Vychladlé pláty poskládáme na sebe a okraje zařízneme. Odkrojky rozdrobíme a smícháme s ořechy.  Jeden plát pokapeme rumem, potřeme třetinou krému, přiložíme druhý plát a lehce přimáčkneme. Postup opakujeme, končíme vrstvou krému, který hustě posypeme směsí rozdrobených odkrojků s ořechy.  Krém: Z mléka, cukru a krupice uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout.  Do vlažné po kouskách vešleháme změklé máslo.  Necháme uležet 1-3 dny, pak krájíme na řezy.
 
 Poznámka k receptu na Marlenka:
 v surovinách do krému je psané salko, ale v postupu se o něm už nic nepíše...    a to těsto se dělá celou dobu nad ohněm , nad hrncem s vodou, nebo jak přesně? a opravdu to stačí jen smíchat a do pěti minut mám těsto na plechu? ptám se, protože s klasickým medovníkem to zas tak šup šup není. prosím majitelku receptu o fotky s foto postupem, může to být dobrý recept.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marlenka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: pety1                      Datum vložení: 12.08.2013                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Cukroví - Pečené 
                      Suroviny: Těsto:  250 g másla, 3 vejce, 300 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 1 lžička sody, 100 ml mléka, 3 lžíce medu  Krém:  500 ml mléka, 6 lžic krupice, 2 lžíce krupicového cukru, 200 g másla, půl plechovky salka  ... dále: 100 g mletých ořechů, rum |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marlenka,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marlenka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marlenka
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |