|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninouRecept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
        K přípravě Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 700 g lilku  500 g rajčat/3 větší kusy  200 g cibule/1 velká  200 g tvrdého sýra/použila jsem Eidam  200 g na plátky nakrájené anglické slaniny  1 lžíce oleje  1 lžíce nasekané nati petržele a libečku   sůl  dále budeme potřebovat :  500 g nakrájených tvrdších hříbků  1 lžíci oleje  1 malou cibuli  1 lžičku drceného kmínu  sůl, mletý pepř    sádlo na vymazání a strouhanku na vysypání zapékací mísy.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninouRecept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou:Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené hřiby a okořeníme. Promícháme a za občasného podlití troškou vody dusíme 20 minut.  Mezitím připravíme zeleninu.  Lilek oloupeme(oškrábeme škrabkou na zeleninu) a nakrájíme na kostky. Cibuli přepůlíme a nakrájíme na půlměsíčky.  Rajčata nařízneme do kříže a v hlubším kastrůlku je zalijeme vroucí vodou. Poté je ochladíme, sloupneme a nakrájíme na kostičky.  Z anglické slaniny odebereme 10plátků, které nakrájíme na nudličky a na oleji osmahneme dorůžova.  Přidáme cibuli a restujeme 5 minut.  Dále přidáme lilek, rajčata, osolíme, promícháme a pod pokličkou slabým varem dusíme 15 minut.  Z podušené směsi necháme prudkým varem vyvařit zbytek tekutiny a vmícháme zelené bylinky.  Zapékací mísu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.  Na dno zapékací mísy dáme zeleninovou směs. Na ni rozetřeme podušené hřiby a poklademe plátky anglické slaniny.  Vložíme do předehřáté trouby a na nejvyšší výkon pečeme 20 minut.  5 minut před koncem posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.
 
 Poznámka k receptu na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou:
 Dobu pečení si každý přizpůsobí vlastní troubě. Já mám plynovou.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 07.11.2014                      Počet porcí: 4 hodně velké porce                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Zeleninová jídla 
                      Suroviny: 700 g lilku  500 g rajčat/3 větší kusy  200 g cibule/1 velká  200 g tvrdého sýra/použila jsem Eidam  200 g na plátky nakrájené anglické slaniny  1 lžíce oleje  1 lžíce nasekané nati petržele a libečku   sůl  dále budeme potřebovat :  500 g nakrájených tvrdších hříbků  1 lžíci oleje  1 malou cibuli  1 lžičku drceného kmínu  sůl, mletý pepř    sádlo na vymazání a strouhanku na vysypání zapékací mísy |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |