|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Kynutý bramborák II.Recept na Kynutý bramborák II. je zařazen v kategorii bramborová jídla.
        K přípravě Kynutý bramborák II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 150 g strouhaných vařených brambor    300 g strouhaných syrových brambor    160-200 g hladké mouky    180 g vody    lžička cukru     1,5-2,5 lžičky soli    1 vejce    větší cibule (asi 80 g)    100 g uzeného bůčku    2 lžíce oleje    2-3 stroužky česneku    majoránka    drcený kmín    mletý pepř    20 g droždí    (Mouka je psaná orientačně - nejdřív jsem vmíchala 150 g a poté ještě přisypávala a zahušťovala. Těsto by mělo být husté, ne ale úplně tuhé nebo tvrdé.).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Kynutý bramborák II.Recept na Kynutý bramborák II.:Na oleji osmahneme cibuli dost do voňava, ke konci vložíme osmažit i kostičky bůčku a necháme prochladnout.    Z vody, cukru, droždí a části odvážené mouky uděláme kvásek, který necháme vzejít (asi 20 minut) a pak ho přidáme do mísy ke všem ostatním surovinám, včetně směsi z  pánve. Ochutnáme, popřípadě trochu dosolíme a hned těsto urovnáme do sádlem dobře vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.    Necháme vykynout (30-45 min) a upečeme do červena. Vložila jsem do studené trouby, která byla zapnuta na 200 °C a pekla asi 50-60 minut.
 
 Poznámka k receptu na Kynutý bramborák II.:
 Bramborák je moc dobrý teplý i studený, podávaný se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.  Recept - opět psaný rukou v mém prastarém sešitě -  jsem malinko upravila, a protože prakticky ve všech receptech na kynutý bramborák tady (ať už se jmenuje, jak chce), vysoce převažuje mouka nad bramborami, přidávám ho k vyzkoušení.    Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/ostatni...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý bramborák II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: cathleen                      Datum vložení: 27.04.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Bramborová jídla 
                      Suroviny: 150 g strouhaných vařených brambor    300 g strouhaných syrových brambor    160-200 g hladké mouky    180 g vody    lžička cukru     1,5-2,5 lžičky soli    1 vejce    větší cibule (asi 80 g)    100 g uzeného bůčku    2 lžíce oleje    2-3 stroužky česneku    majoránka    drcený kmín    mletý pepř    20 g droždí    (Mouka je psaná orientačně - nejdřív jsem vmíchala 150 g a poté ještě přisypávala a zahušťovala. Těsto by mělo být husté, ne ale úplně tuhé nebo tvrdé.) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý bramborák ii.,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý bramborák II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý bramborák II.
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |