Nejlepší recept na Pomalu pečená martinská husa |
|
Začneme ráno, 1 den před plánovaným podáváním husy. Husu očistíme, omyjeme a osušíme, důkladně osolíme zvenku i zevnitř a okmínujeme. Uložíme do pekáče a až do večera uskladníme v chladu. V 9 hodin večer husu mírně podlijeme vodou, pekáč přikryjeme v...
|
|
|
Vepřový guláš v pomalém hrnci - recept od maminky |
|
Nakrájenou cibuli usmažíme v pánvi, přendáme do PH a přidáme nakrájené maso, koření, skleničku vody a pomalíme necelé 3 hod. V polovině pomalení přidáme mističku vývaru. Potom všechno přelijeme do kastrolu, přilejeme vřelou vodu, zahustíme hladkou mouk...
|
|
|
|
ČÍNSKÉ NUDLE, PODLE SEBE ...津津有味 - recept od maminky |
|
Příprava: Maso nakrájíme na nudličky, zeleninu taktéž. Celer na kolečka. Cibuli na plátky. Vývar z masoxu. Oloupaný česnek. Uvařené nudle. ---------------------------------------------------------------- Jako první si naložíme maso. Maso smícháme s vyl...
|
|
|
|
Recept na Es ツ Kuře s bramb. knedlíkem a červeným zelím |
|
Kuře osolíme, okořeníme a dáme na pekáček. Podlejeme trochou vody, a přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a plátky másla, dáme péct. Červené zelí dáme do rendlíčku, posypeme kmínem a přidáme bobkový list.Podlejeme vodou a necháme dusit do měkka....
|
|
|
Krůtí srdce na husím sádle s paprikou - recept od maminky |
|
Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen. Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin. V hrnci rozpustíme dvě lžíce husího sádla a opečeme nakrájenou cibuli, a jakmile nám lehce zezlátne, tak přid...
|
|
|
Nejlepší recept na Es ツ Kyselice |
|
Do horkého vývaru dáme kuličky pepře, bobkový list, červenou papriku , kmín a nakrájené zelí. Pak si připaravíme brambory s klogásou, obojí nakrájíme na kostičky a přidáme. Necháme povařit asi 30 minut. Pak obereme uvařené uzené kosti a přidáme spolu se...
|
|
|
Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni - recept od maminky |
|
Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci, okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku, přidáme sůl a kmín. Dusíme až do změknutí, průběžně podléváme vodou nebo vývarem z hovězího masa. P...
|
|
|
Es ツ Smetanové kuřátko s brambůrkama - recept od maminky |
|
Brambory, česnek a cibuli si oloupeme a vše nakrájíme na plátky. Kuřecí čtvrtky si omyjeme a očistíme. Pak z obou stran okořeníme. Na vymazaný pekáček naklademe vrstvu brambor, na ně položíme okořeněné kuřecí čtvrtky, přidáme nakrájenou cibuli a česnek...
|
|
|
Recept na čabajská klobása - "Csabai kolbász" |
|
Mäso zomelieme na kotúči s veľkými otvormi do vhodnej nádoby - koryta. Pommleté koreniny, prelisovaný cesnak, soľ, sanitru, práškový cukor pridáme k mäsu a riadne spracujeme. Klobásovú hmotu na tesno naplníme do čriev a párujeme na nami zvolenú dlžku. Klobá...
|
|
|
Vepřová krkovice s bramborem v PH |
|
Brambory nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky, cibuli na větší kostičky a mrkev na větší špalíky. Nádobu PH vytřene olejem (víc nedáváme) a vložíme brambory, slaninu, cibuli, mrkev a žampiony. Promícháme a posypeme kmínem. Krkovičku nenaklepáváme...
|
|
|
Recept na Pečené krůtí krky |
|
Ve vhodné misce smícháme koření a 3 stroužky prolisovaného česneku. Doporučuju dle chuti každého, takže klidně začínejte s malým množstvím, směs musí pokrýt krky. Ale musí vám ta směska chutnat. Krky poctivě natřeme směskou a odložíme. Cibuli nakrá...
|
|
|
Nejlepší recept na Domácí párky |
|
Maso očistíme a omyjeme. Nakrájíme na kostky, promícháme se solí a natlačíme do kameninové nádoby tak, aby vzduch neměl k masu přístup. Odložíme na dva dny do chladničky. Pak maso pomeleme 2x najemno a vložíme do nádoby. Přidáme zbytek soli (pokud jsme ji ne...
|
|
|
Pikantní kančí krkovička - recept od maminky |
|
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso navrstvíme do mísy na sebe a necháme nejlépe přes noc uležet. V hrnci osmažíme do zlatova n...
|
|
|
Nejlepší recept na Sýrové tyčinky z listového těsta |
|
Z listového těsta si vyválíme dvě stejně velké placky.¨ Jednu placku si potřeme olivovým olejem, posypeme tymiánem, šunkou a sýrem. Přiklopíme druhým těstem a lehce přejedeme válečkem, aby se těsta přilepila k sobě. Pak nakrájíme na proužky, posypem...
|
|
|
Guláš z divočáka |
|
Předem bych chtěla říct, že nikdy nevařím podle receptu, tenhle recept jsem si vymyslela sama podle chuti. V tlakáči si rozehřejem olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka doh...
|
|
|
Klobásníky |
|
Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám ingredience (bez vajíčka, solamylu a strouhanky) a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nech...
|
|
|
Pikantule - recept od maminky |
|
Nejprve si nakrájíme pěkné brambory se slupkou na klínky a dáme do vyhřáté trouby péct na pečící papír.Mírně je pocákáme olejem, cca 1 velká lžíce a posypeme kmínem.Až budou na 75 % hotové, tak na pánvi na oleji osmahneme maso nakrájené na kostky, při...
|
|
|
Jelení guláš podle Jirky |
|
Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou. Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme v...
|
|
|