|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelímRecept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Na přípravu masa: 80 dkg hovězí kližky,  2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 10 dkg špeku nebo slaniny,  lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř,  špetka  koření „divočina“,  lžíce hladké mouky, olej,   Na přípravu zelí: 2-3 kedlubny, sůl, drcený kmín,  2 cibule, cukr, ocet, olej.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelímRecept na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím:Kližku nakrájíme na větší kousky.  Oloupeme cibuli a česnek a obojí jemně pokrájíme. Slaninu nebo špek pokrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na něm polovinu nakrájené cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu s česnekem a opečeme. Vložíme kousky masa a necháme po obou stranách zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme trošku kořenící směsi „divočina“ a za stálého podlívání dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Šťávu z masa necháme vydusit, zaprášíme lžící mouky, necháme ji zasmahnout a za stálého míchání přilijeme vodu. Přidáme jemně nakrájenou druhou polovinu cibule, lžičku hořčice,  a pod pokličkou několik minut ještě podusíme.   Kedlubnové zelí připravíme takto: dvě až tři velké kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle a dáme vařit do vody, kterou osolíme a okmínujeme.  Mezitím si oloupeme a nadrobno nakrájíme 2 cibule a necháme na rozpáleném oleji osmažit do hněda.  Uvařené zelí slijeme a přebytečnou vodu z něho vymačkáme,  přidáme podle své chuti  cukr, sůl  a ocet a nakonec vmícháme olej s osmaženou cibulkou. Necháme několik minut odstát,  až se nám všechny chutě spojí, ochutnáme a případně ještě  dosolíme, osladíme či okyselíme.   Hotové jídlo podáváme s houskovým knedlíkem.
 
 Poznámka k receptu na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím:
 a ještě jeden recept mého jihočeského manžela - přiznávám, tohle jsem do jeho příchodu neznala
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Kroupovka  (Květa)                      Datum vložení: 06.08.2010                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: Na přípravu masa: 80 dkg hovězí kližky,  2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 10 dkg špeku nebo slaniny,  lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř,  špetka  koření „divočina“,  lžíce hladké mouky, olej,   Na přípravu zelí: 2-3 kedlubny, sůl, drcený kmín,  2 cibule, cukr, ocet, olej |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |