| Recept na Indonéské kuřecí teriyakiRecept na Indonéské kuřecí teriyaki je zařazen v kategorii drůbeží maso.
        K přípravě Indonéské kuřecí teriyaki budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. | 
    
      | Použité suroviny:
 30 ml (2PL) Araku ( nebo rýžového vína)  60 ml (4PL) kvalitní sojové omáčky    2 PL  světlého třtinového cukru   2 KL  strouhaného čerstvého  zázvoru         pár kapek sezamového oleje    750 g  kuřecího masa   1 KL  arašídového oleje na  pánev    jako příloha rýže.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 | 
    
      | Recept na Indonéské kuřecí teriyakiRecept na Indonéské kuřecí teriyaki:V misce smícháme Arak, sojovku, třtinový cukr, zázvor a sezamový olej. Dobře vymícháme a vložíme kuřecí maso nakrájené na kousky cca 2x2 cm.  Necháme cca hodinku marinovat.   Ve velké, ale mělké pánvi rozehřejeme arašídový olej a děrovanou naběračkou přeneseme kousky masa z tmavé marinády. Restujeme, dokud není maso propečené. Zalijeme marinádou, přivedeme k varu a cca 5 min lehkým varem povaříme. Takto připravené maso zase děrovanou naběračkou z  pánve vyndáme a udržujeme v teple. Pod pánví zvýšíme plamen, aby se tekutina svařila na hustý tmavý sirup. Vypneme, vrátíme zpět maso a dobře promícháme, aby se všechny kousky masa obalily lepkavou sladkou omáčkou.  Podáváme s dušenou rýží.
 
 Poznámka k receptu na Indonéské kuřecí teriyaki:
 Inspirace v Chuť domácí kuchyně - Nigella Lawson.   Jemně upraveno: Saké jsem nahradila originál Arakem z Bali :)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Indonéské kuřecí teriyaki, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 | 
    
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: senky  (Jana)                      Datum vložení: 18.07.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Drůbeží maso 
                      Suroviny: 30 ml (2PL) Araku ( nebo rýžového vína)  60 ml (4PL) kvalitní sojové omáčky    2 PL  světlého třtinového cukru   2 KL  strouhaného čerstvého  zázvoru         pár kapek sezamového oleje    750 g  kuřecího masa   1 KL  arašídového oleje na  pánev    jako příloha rýže |  | 
    
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na indonéské kuřecí teriyaki,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 | 
  
    
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Indonéské kuřecí teriyaki - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Indonéské kuřecí teriyaki
 
 
 | 
    
      | 
 |