| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře
        Recept na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          600 g hanger steaku (hovězí závěs neboli veverka)   rozmarýn naložený v olivovém oleji   2-3 lžičky naloženého zeleného pepře  1-2 lžíce másla  150 ml smetany  mořská sůl.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře
      Recept na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře: Maso naložíme do rozmarýnového oleje a necháme v chladu 24 hodin marinovat. Druhý den nakrájíme přes vlákno na stejné, 2-3 centimetry silné plátky. Necháme minimálně hodinu odstát při pokojové teplotě, aby maso na pánvi nedostalo příliš výrazný teplotní "šok".  Troubu předehřejeme na 150°C a dovnitř si dáme nahřát talíř. Rozpálíme vhodnou  pánev (ne teflonovou) tak, až se z ní bude lehce kouřit, přidáme trochu oleje z marinády a jeden po druhém klademe plátky masa. S masem nehýbeme a po třech minutách, kdy už bude uvolněné od pánve, ho začínáme postupně obracet. Zprudka opečeme i druhou stranu (stejně jako první 3-4 minuty), vyndáme nahřátý talíř z trouby a opečené steaky na něj přeložíme. Ihned vložíme do trouby a necháme 5-7 minut dojít.   Mezitím do pánve přidáme máslo, opečeme na něm kuličky naloženého pepře, které jsme předtím podrtili plochou stranou nože, a zalijeme smetanou. Přeliv necháme zhoustnout, osolíme a odstavíme.  Maso vyndáme z trouby, osolíme jemně mletou mořskou solí a necháme na talířích odpočinout a rozležet, což trvá kolem pěti minut.  Podáváme s pepřovou omáčkou.
  Poznámka k receptu na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře: Udané časy odpovídají stupni propečení medium. Pokud má někdo raději červenější, nebo naopak propečenější maso, upraví si dobu přípravy o minutu - požadovaným směrem.    Výhodou tohoto druhu masa je jeho příjemná cena, nevýhodou špatná dostupnost...  Dočetla jsem se, že dříve na pultech vůbec nebývalo, protože si ho řezníci schovávali pro sebe. I proto se mu někdy říká "řeznická panenka".  Přidám video s návodem k připravení masa - to, co vidíte na mojí čtvrté a páté fotce je před úpravou, tzn. maso vcelku tak, jak ho dostaneme v obchodě.  http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=3ly_PXogUu0      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: Eliza                      
 - Datum vložení: 27.11.2011                      
 - Počet porcí: 4                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      
 - Suroviny: 600 g hanger steaku (hovězí závěs neboli veverka)   rozmarýn naložený v olivovém oleji   2-3 lžičky naloženého zeleného pepře  1-2 lžíce másla  150 ml smetany  mořská sůl
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hanger steak s přelivem ze zeleného pepře,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |