|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na CongriRecept na Congri je zařazen v kategorii přílohy.
        K přípravě Congri budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 300g černých fazolí  400g rýže  1 cibule  2 stroužky česneku  sůl  2 lžíce rajského protlaku  1 zelená paprika  10dkg slaniny  olej.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na CongriRecept na Congri:Fazole propláchneme a dáme vařit do osolené vody. Vhodný je širší mělký hrnec. Vodu nenecháme vyvařit, průběžně doléváme, fazole musí být pořád lehce potopené. Po přibližně 1-1,5hod. jsou fazole téměř měkké, není třeba je předem namáčet. Uvařené fazole necháme i s vodou v hrnci a udržujeme mírný var.   Na  pánvičce na troše oleje osmažíme kousky slaniny a měsíčky cibule, přidáme na tenké proužky nakrájenou papriku a utřený česnek, orestujeme a přidáme rajský protlak. Krátce provaříme, trošku podlijeme, okořeníme solí a pepřem do pikantní chuti a vše nalijeme k fazolím. Přidáme propláchnutou rýži, promícháme, případně ještě dokořeníme. Tekutiny by mělo být přibližně 2cm nad rýži. Přikryté dusíme na mírném plameni do změknutí rýže, voda by se měla všechna vstřebat a konečné jídlo má být sypké. Pokud je tekutiny příliš, můžeme dát odkryté do trouby, aby se "dosušilo"
 
 Poznámka k receptu na Congri:
 Černé fazole jsou po uvaření pevnější, mají lehce oříškovou chuť a špatně se shání (nezaměňovat za červené fazole, které jsou běžně k dostání).    Toto jídlo patří k tradičním kubánským pokrmům, podává se jako příloha k masu i jako samostatný pokrm (obdoba našeho rizota). Recept mám od rodilých Kubánců, kteří občas nahradili slaninu suchým salámem, místo papriky použili čalamádu...jídlo má řadu variací.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Congri, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: isindy  (Ivana)                      Datum vložení: 30.12.2010                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Přílohy 
                      Suroviny: 300g černých fazolí  400g rýže  1 cibule  2 stroužky česneku  sůl  2 lžíce rajského protlaku  1 zelená paprika  10dkg slaniny  olej |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na congri,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Congri - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Congri
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |