|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Citronovozázvorový cheesecakeRecept na Citronovozázvorový cheesecake je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
        K přípravě Citronovozázvorový cheesecake budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 200 g  světlých sušenek ( BeBe, Koka)  100 g  rozpuštěného másla  1/4 KL mletého  zázvoru                máslo na vytření formy  750 g  smetanového sýru (Mascarpone, Philadelphia)  150 g  cukru    4    vejce (žloutky a bílky zvlášť)  1/2    sáčku vanilkového pudinku   10 g  strouhaného zázvoru ( i víc, chuť bude výraznější)         šťáva z jednoho citronu         jeden vanilkový lusk nebo mletá vanilka.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Citronovozázvorový cheesecakeRecept na Citronovozázvorový cheesecake:KORPUS: Sušenky rozdrtíme (já robotem) a v míse rukama propracujeme s rozpuštěným máslem a mletým zázvorem. Sušenkovou hmotu napěchujeme na dno a část i do okrajů máslem vymazané rozevírací formy a vložíme do trouby rozehřáté na 180°C. Zapečeme cca 5 min.    NÁPLŇ: Ve velké míse rozmícháme smetanový sýr, cukr, vanilkový pudink, žloutky a vanilku. Na míchání použijeme metlu a ne šlehač, aby nevznikly bubliny. Do hladkého základu přidáme nastrouhaný zázvor, šťávu z jednoho citronu a nakonec tuhý sníh z bílků. Opatrně mícháme, až vznikne hladký, tekutý krém. Nalijeme na předpečený sušenkový korpus, uhladíme a necháme chvilku stát, aby se krém dobře propojil se sušenkami. Vložíme do trouby stažené na 160°C a pečeme cca hodinu.     Jen pozn.: Komu trouba peče dobře shora, jako moje:(( přikryjte sýrového miláčka alobalem, aby neměl nahoře moc zlatavou kůžičku (trošku kazí dojem) :))  :))
 
 Poznámka k receptu na Citronovozázvorový cheesecake:
 Můj první cheesecakeový pokus.  Zdroj - starší číslo Kuchyně.cz.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Citronovozázvorový cheesecake, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: senky  (Jana)                      Datum vložení: 03.12.2012                      Počet porcí: 26cm kulatá dortová forma                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní 
                      Suroviny: 200 g  světlých sušenek ( BeBe, Koka)  100 g  rozpuštěného másla  1/4 KL mletého  zázvoru                máslo na vytření formy  750 g  smetanového sýru (Mascarpone, Philadelphia)  150 g  cukru    4    vejce (žloutky a bílky zvlášť)  1/2    sáčku vanilkového pudinku   10 g  strouhaného zázvoru ( i víc, chuť bude výraznější)         šťáva z jednoho citronu         jeden vanilkový lusk nebo mletá vanilka |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na citronovozázvorový cheesecake,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Citronovozázvorový cheesecake - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Citronovozázvorový cheesecake
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |