| Recept na Červenořepná buchta s chutí jahodyRecept na Červenořepná buchta s chutí jahody je zařazen v kategorii moučníky - bábovky - ostatní.
        K přípravě Červenořepná buchta s chutí jahody budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. | 
    
      | Použité suroviny:
 © cca 300g syrové červené řepy (1 malá nebo půlka větší)  © 3 vejce  © 1 hrnek (=250ml) polohrubé mouky  © 1 hrnek krystalového cukru  © půl hrnku oleje  © 1 sáček jahodového pudinkového prášku  © 1 lžíce jahodové marmelády  © půl balíčku kypřícího prášku do pečiva  © 2 lžičky kakaa  © špetka soli    © tuk a strouhanka na vymazání a vysypání plechu.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 | 
    
      | Recept na Červenořepná buchta s chutí jahodyRecept na Červenořepná buchta s chutí jahody:Celá vajíčka řádně vyšleháme s cukrem a špetkou soli, poté zašleháme olej a marmeládu.   Řepu škrabkou oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k vyšlehané hmotě. Vařečkou promícháme.   Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva a vmícháme do těstíčka.  Plech si prsty vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do něj 2/3 těsta, poslední třetinu obarvíme kakaem a pocákáme jí světlé těsto.  Vložíme do vyhřáté trouby na 175°C a pečeme přibližně 35 minut. Zkoušíme špejlí, zda už se na ni těsto nelepí.
 
 Poznámka k receptu na Červenořepná buchta s chutí jahody:
 Inspirovala jsem se receptem zde http://www.toprecepty.cz/recept/27741-kolac-z-cerv...  akorát jsem měla nutkání onu sytě červenou barvu přiřadit k nějaké typické chuti, tak jsem zvolila jahodu.   Chuť řepy byla nepatrná, buchta mi moc chutnala.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Červenořepná buchta s chutí jahody, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 | 
    
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: střední plech                      Datum vložení: 27.10.2012                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky - Ostatní 
                      Suroviny: © cca 300g syrové červené řepy (1 malá nebo půlka větší)  © 3 vejce  © 1 hrnek (=250ml) polohrubé mouky  © 1 hrnek krystalového cukru  © půl hrnku oleje  © 1 sáček jahodového pudinkového prášku  © 1 lžíce jahodové marmelády  © půl balíčku kypřícího prášku do pečiva  © 2 lžičky kakaa  © špetka soli    © tuk a strouhanka na vymazání a vysypání plechu |  | 
    
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Červenořepná buchta s chutí jahody,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 | 
  
    
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Červenořepná buchta s chutí jahody - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Červenořepná buchta s chutí jahody
 
 
 | 
    
      | 
 |