|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Benátské risi e bisiRecept na Benátské risi e bisi je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
        K přípravě Benátské risi e bisi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 350 g kulatozrnné rýže na italské risotto  2 l jemného masového vývaru  300 g mraženého zeleného hrášku (nebo čerstvého vyloupaného)  1 malá cibule  1-2 stroužky česneku  60 g panchetty nebo sušené šunky  4 lžíce olivového oleje  4 lžíce másla  80 g strouhaného parmazánu, případně jiného starého výrazného sýra (použila jsem zralý cantal)  2 lžíce sekané hladkolisté petrželky  čerstvě mletý pepř  případně trochu mořské soli.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Benátské risi e bisiRecept na Benátské risi e bisi:Připravíme si jemný masový vývar, ve kterém chvilku oblanšírujeme hrášek (mražený jen natolik, aby nebyl uvnitř studený) a scedíme. Hrášek odložíme a vývar udržujeme horký.  Cibuli a parmskou šunku nakrájíme na velmi drobné kostky, česnek nasekáme.  V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a šunku a chvilku restujeme. Přidáme nasekaný česnek a ve chvíli, kdy se rozvoní, přisypeme suchou rýži. Smažíme dále, až se zrnka rýže obalí tukem a lehce zprůsvitní. Přilijeme dvě sběračky vývaru, aby byla rýže ponořená. Stále promícháváme a jakmile se tekutina začíná odpařovat, opět dolijeme dvě sběračky vývaru. Proces opakujeme 15 minut a poté přidáme blanšírovaný hrášek.   Pokračujeme v míchání a postupném přilévání vývaru až do doby, kdy je rýže uvařená na skus a konzistence pokrmu krémová (5-10 minut).  Hotové odstavíme a vmícháme studené máslo a nastrouhaný sýr.  Na závěr přidáme petrželku a dochutíme pepřem a solí podle chuti.  Při podávání můžeme sypat hoblinkami použitého sýra.
 
 Poznámka k receptu na Benátské risi e bisi:
 Je možné, že trochu vývaru zbyde, ale je vždy lepší ho mít víc, než potom dolévat horkou vodu. Zbylý vývar můžeme využít i při následném ohřívání pokrmu.    Omlouvám se za kategorii receptu (samozřejmě vím, že panchetta a masový vývar nesplňují podmínky bezmasého pokrmu), ale nenašla jsem žádnou jinou příhodnou. Pokud kohokoli cokoli napadne, ráda to změním.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Benátské risi e bisi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Eliza                      Datum vložení: 30.06.2012                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Bezmasá jídla 
                      Suroviny: 350 g kulatozrnné rýže na italské risotto  2 l jemného masového vývaru  300 g mraženého zeleného hrášku (nebo čerstvého vyloupaného)  1 malá cibule  1-2 stroužky česneku  60 g panchetty nebo sušené šunky  4 lžíce olivového oleje  4 lžíce másla  80 g strouhaného parmazánu, případně jiného starého výrazného sýra (použila jsem zralý cantal)  2 lžíce sekané hladkolisté petrželky  čerstvě mletý pepř  případně trochu mořské soli |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na benátské risi e bisi,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Benátské risi e bisi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Benátské risi e bisi
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |