|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Moje brioškyRecept na Moje briošky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
        K přípravě Moje briošky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 400g hladké mouky  50 g cukru krupice  70 g rozpuštěného másla  180 ml vlažného mléka  1 žloutek  1 vanilkový cukr  1 sáček sušeného droždí  citronová kůra  špetka soli.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Moje brioškyRecept na Moje briošky:Do pekárny dáme nejprve tekuté suroviny,  pak sypké a zapneme pekárnu na program :těsto a necháme projít celým programem.  Když nám pekárna oznámí, že je hotovo (zapípáním), tak těsto vyndáme, rozdělíme ho na části a každou část připraveného těsta vyválíme  a smotáme.  Vše přendáme na plech s pečícím papírem a ještě necháme 30 minut dokynout.   Pak si rozšleháme vajíčko a mašlovačkou každý kousek pěkně potřeme vajíčkem a posypem celým mákem. Dáme do předehřáté trouby upéct, asi na 180, ale troubu si hlídáme, neboť nám každému peče jinak.  Pečeme do zlatova.  Po upečení briošky ihned sundáme z plechu na talíř a necháme vychladnout.  No a pak už jen konzumujeme.
 
 Poznámka k receptu na Moje briošky:
 Recept jsem našla někde na netu. Dlouho jsem váhala s vyzkoušením. Dneska mě to nějak nakoplo a šla jsem do toho .Udělala jsem jen z půl dávky na zkoušku. Briošky jsou moc dobré, můžu doporučit.  Samozřejmě jdou udělat i ručně, pro ty, co nemají domácí pekárnu.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moje briošky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: ruzena  (Růžena Musilová)                      Datum vložení: 11.03.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Domácí pekárna 
                      Suroviny: 400g hladké mouky  50 g cukru krupice  70 g rozpuštěného másla  180 ml vlažného mléka  1 žloutek  1 vanilkový cukr  1 sáček sušeného droždí  citronová kůra  špetka soli |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moje briošky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moje briošky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moje briošky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |