|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Máslové croissantyRecept na Máslové croissanty je zařazen v kategorii sladká jídla.
        K přípravě Máslové croissanty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 250g hladké mouky, půl kávové lžičky soli, 2 lžičky cukru, 1/3 kostky droždí, 15 g másla(do těsta), 1 malé vejce a jedno na potření, 150 ml mléka, 125g vychlazeného MÁSLA!.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Máslové croissantyRecept na Máslové croissanty:Mouku si prosejte do mísy, přidejte sůl, cukr, droždí a změklé máslo, vyklepněte vejce a vlijte mléko. Nejprve vše promíchejte vařečkou a poté si těsto zpracujte na vále ručně. Nezpracovávejte moc dlouho, aby těsto nebylo přílíš pružné, je horší ho rozválet. Poté těsto dejte těsto do větší mísy a překryjte potravinářskou folii. Uložte jej na 12 hodin až dva dny do lednice.    Odpočaté a hlavně opravdu studené těsto rozválejte na pomoučněném vále do většího obdelníku.  Kostku 125g másla vyndejte z ledničky, poprašte moukou a snažte se ho rychle rozválet na placku o velikosti asi 2/3 rozměru obdelníku těsta. Těsto i máslo musí zůstat studené, jinak by se tuk mohl vstřebat do těsta a vznikla by z toho buchta.    Placku másla položte na kraj těsta( širší stranu másla k užší straně těsta). Nejprve přeložte to těsto bez másla přes máslo a poté přeložte tu druhou část. Lehce přitiskněte. Takto vzniklý obdelník z obou kratších stran přeložte dovnitř a zavřete jako knihu. Těsto nechte v chladu 30 minut odpočinout.    Po vyjmutí z lednice těsto rozválejte a ještě jednou zopakujte předchozí skládání. Poté těsto rozválejte na tenký velký obdelník a rozdělte jej na dva menší obdelníky. Šikmými řezy pak udělejte trojúhelníky na kterých udělejte na ktarší straně zářez asi 2 cm. Každý croiassant zarolujte od naříznuté strany směrem k jeho špičce. Naříznutou stranu přitom prsty roztáhněte a udržujte dál od sebe. Dlaní těsto stáčejte do ruličky a druhou rukou trochu natahujte špičku trojuhelníku.    Naskládejte croiassanty na plech a nechte je ještě chvíli kynout na teplém místě. Troubu si rozehřejte na 180 stupňů a povrch croiassantů potřete rozšlehaným vejcem, dejte péct do vyhřaté trouby dozlatova asi tak 15-20 minut.
 
 Poznámka k receptu na Máslové croissanty:
 Výborné! Chutnají úžasně teplé, ale i další den si na nich určitě pochutnáte s džemem. K tomuto receptu mne ,,přinutil" časopis Gurmán a já toho nelituji :).
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Máslové croissanty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: teniska  (Lucie)                      Datum vložení: 01.11.2010                      Počet porcí: 16 malých                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Sladká jídla 
                      Suroviny: 250g hladké mouky, půl kávové lžičky soli, 2 lžičky cukru, 1/3 kostky droždí, 15 g másla(do těsta), 1 malé vejce a jedno na potření, 150 ml mléka, 125g vychlazeného MÁSLA! |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na máslové croissanty,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Máslové croissanty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Máslové croissanty
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |