|
Recept na Marcipán z marshmallow
Recept na Marcipán z marshmallow je zařazen v kategorii zdobení.
K přípravě Marcipán z marshmallow budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Bonbóny Marshmallow, citronová šťáva, cukr moučka, příchuť hořká a sladká mandle (pokud chcete aby chutnalo jako marcipán, jinak není potřeba).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marcipán z marshmallow
Recept na Marcipán z marshmallow: Pěnové bonbóny mají většinou kombinaci barev, v tomto případě byly bílorůžové. Nejlépě nůžkami odstřihneme barevné od bílého. Růžové kousky bonbonů zastříkneme citronem a dáme asi na 20 s na plný výkon do mikrovnky. Vyndáme, ochutíme příchutí mandlí (3+3 kapky) a do napěněné hmoty začneme postupně přidávat prosátý moučkový cukr a kulatou špičkou nože ho postupně přimícháváme. Když už se hmota příliš nelepí, vyklopíme na vál a zapracováváme další cukr, až se nám vytvoří vláčná hmota podobná pastelíně. Stejně postupujeme s bílými kousky, ve fázi hnětení můžeme přidávat libovolné práškové nebo tekuté potravinářské barvivo. Růžičky: z vyváleného plátu hmoty si vykrojíme kolečka o průměru asi 3 cm, na jedné straně je trochu špičkami prstů povytáhneme a trochu umačkáme. Jedno kolečko svineme do ruličky a ostatní kolečka postupně nabalujeme do květu tou umačkanou stranou nahoru a lísteček trochu ohneme (jako že se rozvíjí). Necháme zaschnout. Pokud potřebujeme, můžeme hmotu znovu nahřát a případně citronem trochu naředit. Tuto hmotu můžeme použít i k potahování dortů. Pokud chceme hnědou barvu, už při rozpouštění v mikrovnce přidáme trochu čokolády, případně pak přisypeme kakao.
Poznámka k receptu na Marcipán z marshmallow: Z 10 bonbónů ze sáčku JOJO na obrázku bylo z růžové hmoty 7 růžiček a z bílé hmoty 1 růžička a 20 zelených lístečků přibarvených práškovou barvou. Růžové nejsou přibarvené. V tomto případě není nutno používat mandlové příchutě (trestě). Bonbóny mají svou chuť a stejně tak budou chutnat i ozdoby. Můžeme barvit i kakaem jako na obr.5 http://www.toprecepty.cz/recept/7441-pytel-penez/. Marcipánová (mandlová) příchuť je věcí chuti. Na těchto stránkách je mnoho receptů na "marcipán", kde se žádná příchuť nepřidává. Ale pokud smíchám cukr se sušeným mlékem a neochutím ho mandlovou příchutí, bude pořád chutnat jen jako cukr a mléko, nikoliv jako marcipán. Tento recept obíhá v různých podobách snad na všech kuchařských webech, ale tady chyběl.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marcipán z marshmallow, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 29.09.2009
- Počet porcí: 1 plech
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zdobení
- Suroviny: Bonbóny Marshmallow, citronová šťáva, cukr moučka, příchuť hořká a sladká mandle (pokud chcete aby chutnalo jako marcipán, jinak není potřeba)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marcipán z marshmallow,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marcipán z marshmallow - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marcipán z marshmallow
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|