|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Kynuté buchtyRecept na Kynuté buchty je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
        K přípravě Kynuté buchty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 750 g polohrubé mouky, 2-3 žloutky, 1 droždí, 450 ml  mléka, 1 pol. lž. cukru, 1 dcl slunečnicového oleje, trochu rumu.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Kynuté buchtyRecept na Kynuté buchty:Mouku si vysypeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, které zalijeme vlažným oslazeným mlékem, necháme vzejít kvásek.   Pak přidáme  žloutky, olej a vše důkladne promíchame, dáme kynout.   Z těsta lžící oddělujeme kousky, které roztáhneme. Dáme jakoukoliv náplň. Uzavřeme a dáváme do máslem vymaštěného pekáčku. Potřeme všechny buchty i mezi sebou, aby šly později oddělit.   Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 200 st.
 
 Poznámka k receptu na Kynuté buchty:
 Katarinka: 15.06.2009 17:53:15   Souhlasím, na mouce nezáleží! Tedy na vlhkosti mouky nezáleží. Vždycky mě pobaví, když narazím v diskuzích na obhajobu rcp ve smyslu: "máš těsto řídké (tuhé)? To je tím, že každá mouka je jiná!"  Ano, každá mouka MŮŽE být jiná. MŮŽE být i vlhčí, ale to co MŮŽE dělat při pečení paseku není vlhkost mouky, ale tzv. "síla mouky" ("farina di potenza" lepší ekvivalent v češtině mě nenapadá) Je to schopnost mouky pojmout určité množství tekutiny aby těsto mělo určitou hustotu. Teoreticky má "síla mouky" na těsto zajisté vliv, ale prakticky pouze při výrobě většího množství těsta, tedy v pekárnách, kte dělají dávku kolem 400kg těsta. Ale doma? Nebo na TOP, kde 2 ze 3 kuchařek odměřuje na hrnky? Ani náhodou! Ano, 2x zadělané těsto může být různě tuhé, ale rozdíl je zanedbatelný, a pokud ne, tak hledejte chybu spíše v tom co jste kde zkonili při odměřování(osátá - neosátá mouka, velikost vajec)    K receptu:  Obrázek nepřidám, protože podle tohoto rcp jsem nepekl a péci nebudu!  Myslím, že mlíííka je tam až až (dal bych tak 300ml)    ivulinka:  Nevím, jak moc byl rcp původně zmršený, ale když už upravujete, tak by to chtělo ještě doplnit špetku soli, a místo "vysypeme" napsat "osijeme" či "osátou mouku"  ...a 20´ při 200°C? No, nevím, nevím... doporučuji pozvat vizionáře Hlavsu, dát mu stoličku před troubu a myslím, že cosi uvidí
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynuté buchty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: jitus                      Datum vložení: 12.08.2009                      Počet porcí: 20 - 30                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté 
                      Suroviny: 750 g polohrubé mouky, 2-3 žloutky, 1 droždí, 450 ml  mléka, 1 pol. lž. cukru, 1 dcl slunečnicového oleje, trochu rumu |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynuté buchty,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynuté buchty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynuté buchty
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |