| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Kuskus na skus.. třeba pro  maris :-)
        Recept na Kuskus na skus.. třeba pro  maris :-) je zařazen v kategorii saláty.
        K přípravě Kuskus na skus.. třeba pro  maris :-) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          200 g kuřecí prso  lžíce citronové marinády ( viz foto )  5 lžic najemno nastrouhaného parmazánu  2 jablka  lžička třtinového cukru  lžička bílého vinného octa  2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy  50 g piniových oříšků  2 lžíce sezamového nebo arašídového oleje  hrnek ( 250 ml ) kuskusu  lžíce olivového oleje  kuřecí vývar cca 400 ml nebo kuřecí gelový bujon  balení ( 75 g ) rukoly.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Kuskus na skus.. třeba pro  maris :-)
      Recept na Kuskus na skus.. třeba pro  maris :-): Ze všeho nejdřív si připravíme maso: ňadérko řádně omyjeme, osušíme a překrájíme na kostky velikosti sousta. Přemístíme do uzavíratelné krabičky ( misky ), ve které budeme marinovat. K masu přidáme lžíci marinády a pěkně prstíkama promneme, prohňácáme, ať se nám masíčko pěkně marinádou ze všech stran obalí. Odložíme do lednice minim. na 2 hod., ale máme-li čas, klidně i přes noc.    Nyní si přípavíme kuskus: odměřené množství kuskusu vsypeme do mísy, přidáme lžíci olivového oleje a promícháme vidličkou. Pokud máme domácí vývar, uvedeme tento do varu a vařící nalejeme na kuskus. Pokud použijeme gelový bujon, dáme si do kastrolku odměřené množství ( 400 ml ) vody, uvedeme k varu, vhodíme gelák a vaříme dokud se nám nerozpustí.. ten gujon. Nalejeme na kuskus, promícháme a přikryjeme pokličkou nebo potravinovou folií. Necháme tekutinu vsáknout, což trvá cca 10 minut. Pak dvěma vidličkama kuskus načechráme, přidáme lžíci citronové šťávy a necháme již odkryté. Na suché teflonové pánvi si opražíme oříšky, ale jen krátce... stačí 2 minutky. Jinak by nám zhořkly, a to by, vzhledem k jejich ceně, byla opravdu škoda. Oříšky  vysypeme z  pánve do misky. Na  talíř nebo do jiné vhodné nádoby si najemno nastrouháme parmazán ( Grana Padano, Gran Moravia apod. ) Kuřecí kostky, které krásně nasákly marinádu, obalíme v nastrouhaném parmazánu. Na pánvi, ve které jsme pražili oříšky, rozpálíme 2 lžíce sezamového nebo arašídového oleje a jednu vedle druhé klademe parmazánem obalené masové kostky. Smažíme pozvolna cca 7 minut z každé strany do zlatavé barvy. Během smažení kostky obracíme. Nic se nepřichytává, nebojte se. Když máme maso opečené, vyjmeme ho z pánve a odložíme stranou. Jablka zbavíme slupky i jadřince a nakrájíme na kostky. Vhodíme do pánve s výpekem po mase, přidáme lžičku třtinového cukru, krátce restujeme, cca 2 min., přidáme lžičku octa, necháme odpařit, a jablka vyjmeme z pánve. Sosíkem pak při podávání pokapeme rukolu.  Kuskus zlehka promícháme s jablečnýma kostkama, dáme do misek nebo talířů, přidáme křupavé masové kousky, rukolové lístky ( můžeme je zbavit hrubých stonků, ale nemusíme.. jak kdo... ), pokapeme sosíkem po jablíčkách a nakonec pohážeme piniovými oříšky. Můžeme dosolit, ale myslím, že to není třeba.
  Poznámka k receptu na Kuskus na skus.. třeba pro  maris :-): Inspirace: momentální chuť a nápad.. můj :-))). Doufám, že nikoho tímto receptem ( zejména kvůli použití hotové marinády ) nepohorším. Ano, mohla jsem si ji vyrobit sama, ale prostě jsem si to pro jednou zjednodušila....      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuskus na skus.. třeba pro  maris :-), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: rebeka  (Naďa)                      
 - Datum vložení: 11.11.2012                      
 - Počet porcí: 2 - 3                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Saláty 
                      
 - Suroviny: 200 g kuřecí prso  lžíce citronové marinády ( viz foto )  5 lžic najemno nastrouhaného parmazánu  2 jablka  lžička třtinového cukru  lžička bílého vinného octa  2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy  50 g piniových oříšků  2 lžíce sezamového nebo arašídového oleje  hrnek ( 250 ml ) kuskusu  lžíce olivového oleje  kuřecí vývar cca 400 ml nebo kuřecí gelový bujon  balení ( 75 g ) rukoly
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuskus na skus.. třeba pro  maris :-),
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuskus na skus.. třeba pro  maris :-) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuskus na skus.. třeba pro  maris :-)
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |