|
Recept na Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Recept na Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hladká mouka 400g, jogurt bílý (hustý) 150g, hera 200g, vejce 1ks, sůl - špetka. Olej (slunečnicový) na potření závinů. Náplň: Strouhanka - 8 lžic nebo nastrouhané piškoty 20 ks . Jablka 12ks - dle velikosti, cukr krupice, vanilkový cukr, skořice mletá, rozinky,oříšky,brusinky...... dle chuti..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Recept na Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta: Mouku si prosijeme na vál a přidáme špetku soli. Z mouky si uděláme hromádku, doprostřed uděláme důlek, kam vklepneme vajíčko a dáme jogurt. Vidličkou tekuté ingredience vymícháme s troškou mouky do hustší kašičky. Na mouku nastrouháme na hrubém struhadle tuk (můžeme ho i jen nakrájet) a vše rukama rychle zpracujeme na měkké a nelepivé těsto. Dle potřeby ještě přidáme mouku - já nedávala. Těsto si rozdělíme na 4 stejně velké díly a necháme odpočinout. Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka a na sucho si na pánvi orestujeme strouhanku (nebo si nastrouháme piškoty - 5 ks na závin). Z těsta si na pomoučněném povrchu vyválíme obdélník o síle 2 - 3 mm, na 1/3 si nasypeme část strouhanky, poklademe lehce vymačkanými jablky (jen pokud jsou příliš šťavnatá), posypeme cukry, skořicí, oříšky, rozinkami,... co kdo rád. Pak těsto zavineme jako klasický závin a okraje uzavřeme, zahneme dospodu, nebo dovnitř a přendáme na plech. - Kdo nechce motat, může dát jablka na střed těsta a pak jen přes náplň přehnout pravý a levý kraj. - Takto pokračujeme i s ostatním těstem. Troubu si rozehřejeme na 180°C. Záviny před pečením pomažeme olejem a dáme péct do vyhřáté trouby na asi 25 - 30 min. Pečeme do světlé barvy. Před podávání je pocukrujeme. Těsto na závin je krásně elastické, netrhá se, při pečení nepraská a chuťově je krásně jemné. Dodatek: Pekla jsem ho znovu - část hladké mouky jsem nahradila špaldovou a část jogurtu zakysanou smetanou. Těsto je pořád krásně tvarovatelné. Plnila jsem makovou náplní, ale příliš jsem ho při balení utáhla, tak mi trošku nahoře praskl. Takže s takovými náplněmi zavinovat volněji ;-).
Poznámka k receptu na Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta: Recept na tento závin jsem našla na stránkách Vaříme Recepty.cz http://www.varimerecepty.cz/zavin-s-bileho-jogurtu.... Autor není uveden, tak uvádím celé stránky. Těsto na závin z jogurtu jsem zkoušela poprvé a musím říct, že svou tvárností, jednoduchostí,... se u mě okamžitě usadilo na nejvyšších příčkách a rozhodně ho nepeču naposledy.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 05.11.2010
- Počet porcí: 4 záviny
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: Hladká mouka 400g, jogurt bílý (hustý) 150g, hera 200g, vejce 1ks, sůl - špetka. Olej (slunečnicový) na potření závinů. Náplň: Strouhanka - 8 lžic nebo nastrouhané piškoty 20 ks . Jablka 12ks - dle velikosti, cukr krupice, vanilkový cukr, skořice mletá, rozinky,oříšky,brusinky...... dle chuti.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|