|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Žemlový knedlíkRecept na Žemlový knedlík je zařazen v kategorii přílohy.
        K přípravě Žemlový knedlík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 50 g hr.mouky, 350 g žemlí /7 ks/ nejlépe 1 den staré, 0,3 l mléka, 3 vejce, petrželová nať /nemusí být/, sůl, 15 g másla nebo sádla..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Žemlový knedlíkRecept na Žemlový knedlík:Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilejeme těstíčko ze žloutků, zbytku mléka, soli, mouky, petrželové natě a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.  Těsto si rozdělíme na dva díly. Každý díl dáme na pomaštěný alobal a vytvoříme váleček, který zabalíme a vaříme cca 20 minut. Krájíme na plátky.
 
 Poznámka k receptu na Žemlový knedlík:
 Je to skutečně výborná příloha jak k omáčkám tak všude tam, kam se hodí knedlík.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žemlový knedlík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: evík  (Eva Ptáková)                      Datum vložení: 30.04.2010                      Počet porcí: asi 30 plátků                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Přílohy 
                      Suroviny: 50 g hr.mouky, 350 g žemlí /7 ks/ nejlépe 1 den staré, 0,3 l mléka, 3 vejce, petrželová nať /nemusí být/, sůl, 15 g másla nebo sádla. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žemlový knedlík,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žemlový knedlík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žemlový knedlík
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |