|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Vepřové výpečky II.Recept na Vepřové výpečky II. je zařazen v kategorii pro začátečníky.
        K přípravě Vepřové výpečky II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 kg libového bůčku i s kůží(plecka), 2 střední cibule, 3 (4)větší stroužky česneku, 1 vrchovatá čl celého kmínu, pepř, 15 g soli, 2 pl sádla.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Vepřové výpečky II.Recept na Vepřové výpečky II.:Maso nakrájíme na větší kostky (4x4x4cm), prohněteme se solí a odložíme. V kastrolu na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem na plátky a kmínem. Vložíme prosolené maso a orestujeme po všech stranách až maso zbledne (hrůzou). Po té jej podlijeme hrnkem vřící vody, vrazíme to přikryté do trouby rozpálené na 200°C a pečeme 1,5 hodiny s občasným promícháním a dolitím vody. Po uvedené době sejmeme poklici a pečeme ještě asi 1/2 hodiny odkryté bez podlívání. Na závěr dolijeme vřící vodu na potřebné množství šťávy, setřeme ze stěn výpek a rozmícháme ve šťávě (můžeme ještě provonět jedním utřeným stroužkem česneku). Podáváme s brambor. knedlíkem a špenátem.
 
 Poznámka k receptu na Vepřové výpečky II.:
 Množství soli - 15g na 1kg masa je vyzkoušené a řekl bych, že je to ono :-)  (přepočet pro kuchaře vědce - např. máme 0,6kg masa x 15g = použijeme 9g soli)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové výpečky II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Tom Beyk                      Datum vložení: 03.05.2014                      Počet porcí: ~ 6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Pro začátečníky 
                      Suroviny: 1 kg libového bůčku i s kůží(plecka), 2 střední cibule, 3 (4)větší stroužky česneku, 1 vrchovatá čl celého kmínu, pepř, 15 g soli, 2 pl sádla |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové výpečky ii.,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové výpečky II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové výpečky II.
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |