| Recept na Vepřová pečeně s perníkovou omáčkouRecept na Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
        K přípravě Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. | 
    
      | Použité suroviny:
 cca 800 g vepřové pečeně   100 g mrkve  100 g celeru  5 cm pórku  4 hvězdičky badyánu  4 hřebíčky  4 stroužky česneku  10 kuliček jalovce  2 lžíce  koření do perníku  ½ lžíce  skořice  hrst čerstvého  tymiánu  sůl, pepř  2 lžíce sádla.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 | 
    
      | Recept na Vepřová pečeně s perníkovou omáčkouRecept na Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou:Maso vyndáme z lednice 2 hodiny před vlastní úpravou a potřeme jej ze všech stran perníkovým kořením. Dále si připravíme zeleninu – celer a mrkev očistíme a rozmixujeme v mixéru, pórek nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme.  V  pánvi na rozpáleném sádle opečeme maso ze všech stran, zasypeme bylinkami a kořením a bez solení na prudkém ohni několik minut restujeme do zlatavé barvy. Vyndáme na talíř a udržujeme v teple. Do vypečeného sádla vložíme kořenovou zeleninu, pórek a česnek, zaprášíme skořicí a smažíme asi 5 minut. Maso vrátíme do hrnce, přidáme sůl a pepř a podle potřeby horkou vodu nebo vývar. Přikryjeme pokličkou, plamen ztlumíme na stupeň 2-3 a necháme zvolna probublávat 2-3 hodinky.   Maso nakrájíme na plátky a jíme buď studené samotné anebo teplé přelité perníkovou omáčkou.
 
 Poznámka k receptu na Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou:
 http://tankavari.blogerka.cz/Maso/Veprova-pecene-s...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 | 
    
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Tanicka                      Datum vložení: 25.03.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Vepřové maso 
                      Suroviny: cca 800 g vepřové pečeně   100 g mrkve  100 g celeru  5 cm pórku  4 hvězdičky badyánu  4 hřebíčky  4 stroužky česneku  10 kuliček jalovce  2 lžíce  koření do perníku  ½ lžíce  skořice  hrst čerstvého  tymiánu  sůl, pepř  2 lžíce sádla |  | 
    
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová pečeně s perníkovou omáčkou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 | 
  
    
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou
 
 
 | 
    
      | 
 |