| Recept na „Vánoční tradice“: Plněné oříškyRecept na „Vánoční tradice“: Plněné oříšky je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné.
        K přípravě „Vánoční tradice“: Plněné oříšky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. | 
    
      | Použité suroviny:
 Na těsto:        100g hladké mouky       60g změklého másla      50g ořechů      35g mletého třtinového cukru      1 lžíce medu      1 a ½ lžičky mletého hřebíčku  + troška másla na vymazání formiček    Na krém:        140g zkaramelizovaného salka (viz tipy a triky)      70g změklého másla.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 | 
    
      | Recept na „Vánoční tradice“: Plněné oříškyRecept na „Vánoční tradice“: Plněné oříšky:V mixéru vyšlehejte 60g změklého másla s 1 lžící medu a 35g mletého třtinového cukru. Mezitím si nasekejte ořechy úplně na jemno.    Smíchejte mouku s hřebíčkem a přes jemné síto ji prosejte do velké mísy.    Přidejte ořechy i máslovou směs a vypracujte hladké voňavé těsto.    Zabalte ho do potravinové fólie a uložte do lednice ztuhnout alespoň na 2 hodiny, raději však přes noc, aby se vůně hřebíčku mohla pořádně rozvinout.    Zatímco se těsto chladí, vytvořte si krém ušleháním 140g zkaramelizovaného salka a 70g změklého másla. Uložte jej do ledničky ztuhnout.    Rozehřejte si troubu na 170°.    Malé formičky na oříšky vymažte pomocí mašlovačky tenkou vrstvou másla a vmáčkněte do nich kuličku těsta.    Pečte ve vyhřáté troubě cca 10 minut. Během pečení se těsto hodně nafoukne, takže by vám nezůstal prostor na krém. Je tedy třeba je prstem (nebo třeba opačným koncem vařečky) uprostřed trošku promáčknout.    Po vytažení z trouby nechte ořechy trošku vychladnout a až vás formičky nebudou na dotek pálit, mírným klepnutím o podložku je vyklopte.    Krémem si naplňte cukrářský sáček s menším otvorem a zatímco oříšky chladnou, nechte si ho při pokojové teplotě mírně povolit, aby se s ním dobře pracovalo.    Půlku oříšku naplňte dostatečným množstvím krému a přiklopte druhou půlku.    Naplněné ořechy uskladněte nejlépe v uzavřené plechové krabici uložené v ledničce.
 
 Poznámka k receptu na „Vánoční tradice“: Plněné oříšky:
 Kompletně rozfocený postup, tipy a triky najdete na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz    Je tam i diskuze a hodnocení, tak mi můžete něco napsat u mě, moc mě to potěší :)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Vánoční tradice“: Plněné oříšky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 | 
    
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: K@tka                      Datum vložení: 03.02.2013                      Počet porcí: 55 malých oříšků                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné 
                      Suroviny: Na těsto:        100g hladké mouky       60g změklého másla      50g ořechů      35g mletého třtinového cukru      1 lžíce medu      1 a ½ lžičky mletého hřebíčku  + troška másla na vymazání formiček    Na krém:        140g zkaramelizovaného salka (viz tipy a triky)      70g změklého másla |  | 
    
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „vánoční tradice“: plněné oříšky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 | 
  
    
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Vánoční tradice“: Plněné oříšky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Vánoční tradice“: Plněné oříšky
 
 
 | 
    
      | 
 |