|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýžeRecept na "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže je zařazen v kategorii cukroví - nepečené - ostatní.
        K přípravě "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 200g čokolády (s minimálně 70% kakaa)  20g třtinového cukru  70g másla  6 lžic smetany (nejlépe s obsahem tuku 40%)  2 lžíce ořechového likéru  1 lžíce oleje z pražených vlašských ořechů  50g mandlí  +  skořice na posyp.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýžeRecept na "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže:Na hrnec s mírně vroucí vodou položte tepluvzodrnou (ne nerezovou mísu) mísu s 200g čokolády.  Přisypte 20g třtinového cukru a nechte pozvolna rozpustit.  Přidejte 70g másla a vymíchejte, až se spojí s čokoládou do hladké směsi.  Nakonec přilijte 6 lžic smetany a odstavte z plotýnky.  Přimíchejte 2 lžíce ořechového likéru.  Nakonec vše dochuťte 1 lžící oleje z vlašských ořechů. Nechte mírně vychladnout, přikryjte potravinovou fólií a přesuňte do mrazničky asi tak na hodinu ztuhnout.  Zatímco hmota chladne, připravte si mandle.  Zapněte troubu na 180°C.  Mandle oloupejte podle tohoto postupu (http://www.foodstyle.cz/products/kokosove-kulicky-s-prazenou-mandli/) a osušte papírovou utěrkou.  Smíchejte je s 1 lžičkou oleje z vlašských ořechů a rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.  Dejte je do trouby asi tak na 10 minut a v průběhu pečení je několikrát promíchejte, aby se opekly rovnoměrně.  Zlatavé a voňavé mandle přesuňte na tácek vyložený ubrouskem a nechte zcela vychladnout.  Jakmile je čokoládová hmota v mrazničce dostatečně tuhá,  vytvarujte z ní, vždy kolem jedné mandle, v dlaních přibližné kuličky (lanýže se teplem rukou velmi rychle rozpouštějí, takže se s nimi dost těžko pracuje), které přesuňte na nepřilnavou podložku (třeba pečicí papír či potravinovou fólii).  Čokoládové hrudky uložte tak na 10 minut do ledničky.  Jakmile ztuhnou, rychle z nich v dlaních vytvarujte pravidelnější kuličky (pamatujte, že mírně nepravidelné tvary k lanýžům prostě patří).  Nakonec lanýže obalte v tenké vrstvě mleté skořice. Nejlépe to jde pomocí ubrousku tak, že do něj nasypete trošku skořice a lanýž budete pomalu koulet zvedáním jednotlivých rohů.  Opět uložte do ledničky ztuhnout.  Podávejte nejlépe v papírových košíčcích k odpolední kávě nebo čaji.
 
 Poznámka k receptu na "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže:
 Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostuo najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/orechovo-mandlove...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: K@tka                      Datum vložení: 20.05.2013                      Počet porcí: 38                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Cukroví - Nepečené - Ostatní 
                      Suroviny: 200g čokolády (s minimálně 70% kakaa)  20g třtinového cukru  70g másla  6 lžic smetany (nejlépe s obsahem tuku 40%)  2 lžíce ořechového likéru  1 lžíce oleje z pražených vlašských ořechů  50g mandlí  +  skořice na posyp |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "upgrade čokoládových lanýžů" ořechovo-mandlové lanýže,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |