|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Smažené uzlíky sypané skořicovým cukremRecept na Smažené uzlíky sypané skořicovým cukrem je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - smažené.
        K přípravě Smažené uzlíky sypané skořicovým cukrem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 500 g poloh. mouky, 250 ml mléka, 1 kostka droždí /42 g/, 100 g pískového cukru, 2 žloutky, 60 g másla, špetka soli, olej na smažení, skořicový cukr na posypání.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Smažené uzlíky sypané skořicovým cukremRecept na Smažené uzlíky sypané skořicovým cukrem:Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, přidáme lžičku cukru, poprášíme moukou a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku smícháme ve větší míse s cukrem, rozpuštěným máslem a rozšlehanými žloutky. Přidáme vzešlý kvásek a důkladně zpracujeme hladké těsto, které se nelepí. Přikrýt utěrkou a nechat na teplém místě asi 1 hod. vykynout. Vál poprášíme moukou, těsto rozdělíme na několik dílů, ze kterých vyválíme válečky silné asi jako prst. Z nich nakrájíme jednotlivé dílky, které by měly měřit asi 15 cm. Každý váleček zavážeme jako uzel a necháme na vále ještě asi 15 minut kynout. Potom v hlubší  pánvi rozpálíme větší vrstvu oleje a uzlíky zvolna smažíme po obou stranách. Vyjmeme je a necháme na papír. utěrce okapat, posypeme skořicovým cukrem. Ještě horké podáváme s dobrým čajem nebo bílou kávou. Jsou opravdu MÓÓÓC VÝBORNÉ.
 
 Poznámka k receptu na Smažené uzlíky sypané skořicovým cukrem:
 no a to vadí že jsou z MMB,když jsou moje???
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažené uzlíky sypané skořicovým cukrem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: anessa30                      Datum vložení: 24.04.2011                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Smažené 
                      Suroviny: 500 g poloh. mouky, 250 ml mléka, 1 kostka droždí /42 g/, 100 g pískového cukru, 2 žloutky, 60 g másla, špetka soli, olej na smažení, skořicový cukr na posypání |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažené uzlíky sypané skořicovým cukrem,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažené uzlíky sypané skořicovým cukrem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažené uzlíky sypané skořicovým cukrem
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |