|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Ropa Vieja - Staré šatyRecept na Ropa Vieja - Staré šaty je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Ropa Vieja - Staré šaty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1-1,25kg hovězí roštěné, sušená cibule v prášku, řepkový olej, 1/2 hrnku sofrito (recept níže), 0,5 l rajské šťávy z plechovky, 2  bobkové listy, 4 řapíky celeru i s listy, 3 mrkve, 1 hrnek čerstvého či  mraženého hrášku, 3 lžíce hrubě posekaných oliv, 1/4 lžičky římského kmínu..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Ropa Vieja - Staré šatyRecept na Ropa Vieja - Staré šaty:Dobře, přidávám originál kubánský recept, jak jsem ho kdesi opsal.  Řízky z hovězího naklepat asi na 1 cm tloušťku, osolit, opepřit a ocibulit" z obou stran, opéct na  pánvi do hněda, asi 10 minut.  Vmíchat Sofrito, sůl, rajskou šťávu, a bobkový list, olivy, římský kmín, sůl.  Přiklopit a péct v troubě 175°C pod poklicí do měkka, asi 2 1/2 hodiny.  Potom nechat vychladnout aby to nepálilo a rukama či dvěma vidličkama rozcupovat na drobno.   Uvést znovu do varu, přidat mrkev a celer, podusit do měkka, přidat hrášek a prohřát.  Podávat ve věnečku rýže, nejlépe druhý den.
 
 Poznámka k receptu na Ropa Vieja - Staré šaty:
 Sofrito  2 lžíce olivového oleje, 3 hrnky pokrájené cibule, 3 hrnky různobarevných paprik,1 jalapeňo paprička (nebo ne), 5 stroužků česneku, 1/2 hrnku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1 lžíce rajského protlaku, sůl a pepř, šťáva z 1 limetky.  Vše vrazíme do mixeru a učiníme z toho pastu.  Strašně se omlouvám, je toho moc, vše podle kubánského originálu a ani jsem nad tím nepřemýšlel. Tady je to v menším množství:  1 lžička olivového oleje, ¼ hrnku hrubě pokrájené cibule, ½ papriky jakékoli barvy, ½ jalapeňo papriky, odsemeněné a od bílého uvnitř očištěné (to pálí nejvíc),1 stroužek česneku, trošku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1/2 lžičky rajského protlaku (nebo klidně vynechte), sůl, pepř, a limetkovou šťávu podle chuti
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ropa Vieja - Staré šaty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Drobek  (Michal)                      Datum vložení: 21.04.2009                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: 1-1,25kg hovězí roštěné, sušená cibule v prášku, řepkový olej, 1/2 hrnku sofrito (recept níže), 0,5 l rajské šťávy z plechovky, 2  bobkové listy, 4 řapíky celeru i s listy, 3 mrkve, 1 hrnek čerstvého či  mraženého hrášku, 3 lžíce hrubě posekaných oliv, 1/4 lžičky římského kmínu. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ropa vieja - staré šaty,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ropa Vieja - Staré šaty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ropa Vieja - Staré šaty
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |