|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Prošívaná celozrnná dýňová buchtaRecept na Prošívaná celozrnná dýňová buchta je zařazen v kategorii moučníky - ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny.
        K přípravě Prošívaná celozrnná dýňová buchta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 hrnek ≡ 250 ml    ۞  1 dýně (v průměru do 15 cm)  ۞  1 hrnek celozrnné pšeničné mouky  ۞  půl hrnku polohrubé mouky  ۞  1 sáček vanilkového pudinkového prášku   ۞  1 hrnek cukru krupice  ۞  2 vanilkové cukry  ۞  půl hrnku oleje  ۞  5 vajec  ۞  1 lžička kypřícího prášku do pečiva  ۞  2 lžičky jedlé sody  ۞  1 tvaroh ve vaničce (tučný)  ۞  2 lžíce moučkového cukru  ۞  3 lžíce mléka  ۞  3 lžíce rumu  ۞  2 lžíce rozinek  ۞  1 lžička citronové šťávy  ۞  nastrouhaná kůra z půlky citronu  ۞  sůl  ۞ pár kapek olivového oleje.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Prošívaná celozrnná dýňová buchtaRecept na Prošívaná celozrnná dýňová buchta:Nejprve si připravíme tvarohovou směs:  V misce smícháme tvaroh, mléko, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr a půl sáčku vanilkového pudinku. Prozatím dáme do lednice.    Z dýně odstraníme jádřince, odkrájíme tuhou slupku. Dužinu pokrájíme na kostky a dáme do vroucí vody se špetkou soli a olivovým olejem povařit, dokud kostky nezměknou (dle velikosti kostek 5-10 minut). Slijeme vodu, část kostek dáme stranou a pokrájíme ješte na drobnější, které později dáme do těsta (není nutné). Zbytek ponorným mixérem romixujeme na kaši a necháme vychladnout.    V misce si smícháme mouky, zbylou půlku vanilkového pudinku, citronovou kůru, kypřící prášek a sodu.    4 vejce šleháme s krystalovým cukrem, 1 vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Poté za stálého šlehání pomalinku přiléváme olej, po něm rum a citonovou šťávu. Nakonec zašleháme i vychladlou dýňovou kaši. Vařečkou vmícháme dýňové kostičky a rozinky a jako poslední sypkou směs z muk.    Větší plech vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do něj těsto. Tvarohovou směs dáme do sáčku, ustřihneme rožek a „cikcak” postříkáme na těsto. Plech vložíme do rozehřáté trouby na 180ºC. Pokud po vpichu špejlí do těsta na špejli neulpí žádné těsto, je upečeno.
 
 Poznámka k receptu na Prošívaná celozrnná dýňová buchta:
 Rozinky se mohou na nějakou dobu naložit do rumu.  Pro ještě o něco zdravější variantu lze tučný tvaroh zaměnit za polotučný nebo nízkotučný.  Buchta není žádná suchotina. :)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Prošívaná celozrnná dýňová buchta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: sardinka  (Kristýna)                      Datum vložení: 14.01.2012                      Počet porcí: 1 větší plech                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny 
                      Suroviny: 1 hrnek ≡ 250 ml    ۞  1 dýně (v průměru do 15 cm)  ۞  1 hrnek celozrnné pšeničné mouky  ۞  půl hrnku polohrubé mouky  ۞  1 sáček vanilkového pudinkového prášku   ۞  1 hrnek cukru krupice  ۞  2 vanilkové cukry  ۞  půl hrnku oleje  ۞  5 vajec  ۞  1 lžička kypřícího prášku do pečiva  ۞  2 lžičky jedlé sody  ۞  1 tvaroh ve vaničce (tučný)  ۞  2 lžíce moučkového cukru  ۞  3 lžíce mléka  ۞  3 lžíce rumu  ۞  2 lžíce rozinek  ۞  1 lžička citronové šťávy  ۞  nastrouhaná kůra z půlky citronu  ۞  sůl  ۞ pár kapek olivového oleje |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na prošívaná celozrnná dýňová buchta,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Prošívaná celozrnná dýňová buchta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Prošívaná celozrnná dýňová buchta
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |