| Recept na Vepřový řízekRecept na Vepřový řízek je zařazen v kategorii pro začátečníky.
        K přípravě Vepřový řízek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. | 
    
      | Použité suroviny:
 500 g vepřového masa (kýta, krkovička...)  sůl  pepř  hl.mouka  strouhanka*  2 vajíčka  1dl mléka  olej na smažení.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 | 
    
      | Recept na Vepřový řízekRecept na Vepřový řízek:Maso nakrájíme na plátky. Položíme na prkénko a z obou stran naklepeme. Poté z obou stran osolíme a opepříme. Do tří hlubokých talířů si připravíme:  1) hladkou mouku  2) dvě nevařená vajíčka bez skořápky + mléko + špetka soli + trocha pepře - to vše pořádně promícháme  3) strouhanka*  Maso obalíme v prvním talíři, pak v druhém a nakonec ve třetím. Vždy vyrochníme a zaprášíme ze všech stran. Pro lepší konzistenci obalu je dobré postupovat tak, že obalíme v prvním, pak druhém, pak zase prvním, zase druhém a nakonec třetím talíři.  Smažíme na  pánvi v dostatečném množství oleje.
 
 Poznámka k receptu na Vepřový řízek:
 *strouhanku si připravíme jednoduše i doma. Staré tvrdé rohlíky ( nikoliv však plesnivé ) vložíme do mixéru a rozmixujem na prášek. Též to lze provádět ručně a to na ručním struhadle.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový řízek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 | 
    
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: blazena.blazkova  (Blažena Blažková)                      Datum vložení: 18.11.2011                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Pro začátečníky 
                      Suroviny: 500 g vepřového masa (kýta, krkovička...)  sůl  pepř  hl.mouka  strouhanka*  2 vajíčka  1dl mléka  olej na smažení |  | 
    
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový řízek,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 | 
  
    
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový řízek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový řízek
 
 
 | 
    
      | 
 |