| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Vepřo-zelo z jednoho hrnce
        Recept na Vepřo-zelo z jednoho hrnce je zařazen v kategorii pro začátečníky.
        K přípravě Vepřo-zelo z jednoho hrnce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          1 kg vepřové krkovičky  1 malá hlávka ranného zelí  5 velkých ranných brambor  1 velká cibule  sůl, pepř, kmín, olej  3 stroužky česneku.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Vepřo-zelo z jednoho hrnce
      Recept na Vepřo-zelo z jednoho hrnce: 1.Nejdříve si nakrájíme zelí na hrubší nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme a necháme odležet (zelí sedne, zmenší objem).  2.Dále si nakrájíme brambory na čtvrtky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem, také promícháme a necháme stát.  3.Došla řada na maso – nakrájíme na asi 3cm kostky a dáme na rozpálenou  pánev, kde jsme dali trošku oleje. Maso zprudka opékáme, až se tzv. zatáhne – viditelně změní barvu, nyní osolíme a opepříme.  4.Může začít příprava vlastního pokrmu – kastrol vytřeme olejem, na dno dáme nakrájenou cibuli, zleva např. zelí, maso a brambory (viz foto). Zalijeme výpekem z pánve po opékání masa a dolejeme vodou cca do 1/3 kastrolu a nakonec posypeme trochu kmínem.  Zakryjeme pokličkou a pečeme v předehřáté troubě na 250st. asi ½ hodiny, promícháme zlehka (jen obracíme vidličkou jednotlivé druhy) a přidáme rozmačkané stroužky česneku.  Zakryjeme a pečeme další ½ hodinu. Mezitím se jednou podíváme a opět vidličkou promícháme, aby se stejnoměrně propékalo.  Nyní už odkryjeme a zkontrolujeme, zda je tam dostatek šťávy (vidličkou hrábneme ke dnu, musí tam být cca 2cm šťávy, pokud je třeba, trošku dolijeme vody), otestujeme, zda není potřeba dosolit  a pečeme ještě asi ½ hodiny odkryté, aby se nám vše pěkně opeklo shora (opět můžeme nahlížet přes sklo a případně lehce promíchat jednotlivé druhy.
  Poznámka k receptu na Vepřo-zelo z jednoho hrnce: Jednoduchá příprava klasického českého pokrmu, kterou zvládne každý začátečník. Vzhledem k čerstvým ranným surovinám jsem zvolila i základní koření. Žádný masox a jiná koření.  Pokud nebude začátečníkům při přípravě cokoli jasné, ráda poradím.      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřo-zelo z jednoho hrnce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: jahoda                      
 - Datum vložení: 12.08.2010                      
 - Počet porcí: 6                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Pro začátečníky 
                      
 - Suroviny: 1 kg vepřové krkovičky  1 malá hlávka ranného zelí  5 velkých ranných brambor  1 velká cibule  sůl, pepř, kmín, olej  3 stroužky česneku
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřo-zelo z jednoho hrnce,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřo-zelo z jednoho hrnce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřo-zelo z jednoho hrnce
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |