|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Stroganoff  dle mé tchýněRecept na Stroganoff  dle mé tchýně je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Stroganoff  dle mé tchýně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 500 g hovězí roštěnec, nebo zadní a nebo falešná svíčková  500 g cibule   400 g máslo,stačí také 250 g  5-6 středních žampionu /nemusí být/  200 ml smetany na vaření 10%  1,5 lžíce hl. mouky  3 lžičky hořčice plnotučné  černé  koření a sul   petrželka nadrobno 1 lžíce.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Stroganoff  dle mé tchýněRecept na Stroganoff  dle mé tchýně:Houby si očistíme a nakrájíme, maso nakrájíme na řízky, naklepeme a nařežeme na tenké nudličky /jako na čínu/.  Do pánve si dáme 200 g másla, necháme ho pomalinku ohřát /pro méně zkušené kuchařinky doporučuji přidat olej 2 lžíce /aby se to máslo nepřěpálilo!/. Do rozpáleného másla dáme nakrájené houby a opékáme do zlatova. Nikam nechodíme a mícháme!   Když už jsou houby opečené, přidáváme postupně maso a stále mícháme a opékáme /nesmí nám pustit vodu/, proto přidáváme malé dávky, aby se stihlo v másle opéct. Furt mícháme!   Po opečení přidáme černé koření, sul a tolik vroucí vody nebo dobrého vývaru, aby bylo maso ponořeno! Zakryjeme poklicí a dáme na co nejmenší plamen a pomalinku vaříme.  Nedáme se zvyklat brumláním " na co potřebuješ tolik cibule" a čistíme nebo pověříme polovičku, ať si popláče !  Po očištění by cibule měla vážit tolik jako maso ! Nedejte se ukecat, musí to být tolik! Pro milovníky cibule jedna nebo dvě navíc jenom zlepší chuť. Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka cca 5 mm.  Do pánve si dáme zbylé máslo 200 g. Zase pro méně zručné kuchařky : klidně si přidejte 2 lžíce oleje, ať se máslo nepřepálí.  Do rozpáleného másla postupňe vkládáme cibuli a stále mícháme !  Opékáme dozlatova asi 15 minut .   Pulku opečené cibule přidáme hned k masu a necháme dál vařit.  Pulku si necháme na dokončení v pánvi.   Když je masíčko už měkké,  pánev se zbylou cibulí rozehřejeme a přidáme k ní 1,5 lžíce hl. mouky a společně chvilku za stálého míchaní opečeme. Přidáme sladkou smetanu na vaření a všechnu tu dobrotu  přilijeme k masu.  Za stálého míchaní necháme projít varem . Na konec už jenom hořčici a dosolíme dle své chuti. Necháme 20 minut v klidu a znovu ochutnáme, jestli ještě není třeba sul. Cibule si sul vezme až po 20 minutkách . Přidáme petrželku .    Nejlepší příloha je rýže + hranolky  pul na pul. To nám chutná nejvíce, ale když jsem vaŕila pro focení, měla jsem jenom nové brambory a z těch hranolky jaksi neumím. Knedlík jsem k tomu nezkusila ,ale ...
 
 Poznámka k receptu na Stroganoff  dle mé tchýně:
 Tento recept mám od své tchýně a podobný s máslem jsem tu nenašla. Pokud někdo vyštrachá nějaký podobný, ať ho sem přidá. Přidáváni fotek požadováno !
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Stroganoff  dle mé tchýně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Veronika.Hrozna  (Veronika Hrozna)                      Datum vložení: 21.08.2013                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: 500 g hovězí roštěnec, nebo zadní a nebo falešná svíčková  500 g cibule   400 g máslo,stačí také 250 g  5-6 středních žampionu /nemusí být/  200 ml smetany na vaření 10%  1,5 lžíce hl. mouky  3 lžičky hořčice plnotučné  černé  koření a sul   petrželka nadrobno 1 lžíce |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na stroganoff  dle mé tchýně,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Stroganoff  dle mé tchýně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Stroganoff  dle mé tchýně
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |