|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Rizoto s hovězím masem alla MichaelRecept na Rizoto s hovězím masem alla Michael je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Rizoto s hovězím masem alla Michael budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 0,5kg zadního hovězího masa  150g rýže arborio   50ml bílého vína -suché  450ml hovězího vývaru  2 šalotky  cca 20g čerstvého másla  parmazán  sůl  česnek  špetka šafránu  špetka  zázvoru  2 mrkve  1 petržel  špetka  sladké papriky  čerstvé bylinky  hovězí vývar.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Rizoto s hovězím masem alla MichaelRecept na Rizoto s hovězím masem alla Michael:Hovězí maso:   nejdříve si připravíme hovězí maso, které později vmícháme do rizota. Maso orestujeme na cibuli a špetce sladké papriky, jen mírně osolíme a dusíme do měkka. Maso nemusí mít, respektive nemělo by mít hodně výraznou chuť. Do rizota vkládáme maso s minimem šťávy.    Rizoto:  Šalotku, nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel orestujeme na másle, přidáme nepropranou, neuvařenou! rýži, česnek a znovu krátce restujeme. Rýže se zatáhne a u toho do sebe absorbuje chuť restované zeleniny, přidáme víno, zasypeme trochou šafránu s jemně nastrouhaným zázvorem(zázvor jen na vůni), za stálého míchání počkáme až se víno odpaří a pokračujeme v podlévání vývarem. Vývar by měl být hovězí, silný a rozhodně bez dochucovadel typu masox apod. Za stálého míchání vaříme asi 20 min. Tato příprava není náročná, ale celou dobu je potřeba rýži míchat a nevzdálit se od ní. Doporučuji připravovat rizoto v hluboké  pánvi, lépe se v ní odpaří jak víno, tak vývar, jde to rychleji než v hrnci. Poté co se rýže uvaří do měkka, vložíme hovězí maso a na zjemnění přidáme kousek másla. Rizoto podáváme v hlubokých talířích. Já mám rizoto na plytkém talíři jen proto, aby se lépe fotilo. Rýže by měla být na skus a vždy připravovaná a la minute, ohřívání ji ubere chuť.
 
 Poznámka k receptu na Rizoto s hovězím masem alla Michael:
 Takto připravuji rizoto přátelům, pokud dělám rizoto s krevetami a opečenými mušlemi, použiji rybí vývar. Když dělám klasické italské, nejraději milánské rizoto, z ingrediencí vynechávám mrkev, zázvor, petržel, protože tam nepatří. Přidá se pouze šafrán.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rizoto s hovězím masem alla Michael, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Fabio                      Datum vložení: 04.01.2015                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: 0,5kg zadního hovězího masa  150g rýže arborio   50ml bílého vína -suché  450ml hovězího vývaru  2 šalotky  cca 20g čerstvého másla  parmazán  sůl  česnek  špetka šafránu  špetka  zázvoru  2 mrkve  1 petržel  špetka  sladké papriky  čerstvé bylinky  hovězí vývar |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rizoto s hovězím masem alla michael,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rizoto s hovězím masem alla Michael - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rizoto s hovězím masem alla Michael
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |