|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaruRecept na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru je zařazen v kategorii polévky.
        K přípravě Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 na vývar:  2 hovězí morkové kosti  1 menší cibule  2 menší mrkve  1 menší petržel  1 silnější plátek celeru  5 kuliček pepře  5 kuliček nového  koření  1 pl podravky,nebo  vegety  na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku  pár stonků libečku na vyvaření (pokud máme)  na knedlíčky:  150 g „Tataráčku“ (mletého masa ve střívku)  uvařený morek z kostí z vývaru  2 pl solamylu  3 pl strouhanky  2 pl nasekaných čerstvých bylinek  ½ dl mléka  1 celé vejce  1 nadrobno pokrájená malá cibule  3 prolisované stroužky česneku  šetku soli a mletého pepře.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaruRecept na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru:Opláchnuté morkové kosti vložíme do hrnce, zalijeme 1,5l studenou vodou, přidáme koření, cibuli i s částí slupky, libeček a pod poklicí na mírném ohni za občasného dolití horkou vodou táhneme 2,5-3 hodiny. Poté kosti vytáhneme, přidáme zbývající celou kořenovou zeleninu a dovaříme doměkka.  Morek z kostí vydlabeme a přes jemné sítko lžící propasírujeme do mísy. Přidáme všechny uvedené suroviny na knedlíčky, důkladně promícháme a necháme chvíli uležet. Pak tvarujeme malé knedlíčky, které zavaříme zvlášť do osolené vody. Vaříme 7minut. Mezitím si scedíme vývar, uvaříme nudle, zeleninu nakrájíme, volžíme nazpět do polévky, přidáme scezené uvařené knedlíčky, nasekané čerstvé bylinky, dle potřeby dochutíme a můžeme podávat.
 
 Poznámka k receptu na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru:
 Morek je lépe před použitím protlačit přes drobné sítečko,aby se zabránilo případnému vniknutí drobounkých úlomků kostí do pokrmu. Knedlíčky je lepší zavařovat zvlášť, ať není zbytečně masový vývar zakalený.Vodu z knedlíčků nevyléváme, můžeme použít do zeleninové polévky. Měla jsem na mrazáku poslední 2 kosti a na samostatné morkové knedlíčky toho bylo málo. Tak jsem doplnila tataráčkem, který lze nahradit stejným množstvím mletého masa. Byla to zase změna a chutnalo nám.  "Dodatek"-příště zase vařím vývar v papiňáku:-)!!!
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 08.05.2012                      Počet porcí: 40 ks knedlíčků o průměru cca 2,5 cm                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Polévky 
                      Suroviny: na vývar:  2 hovězí morkové kosti  1 menší cibule  2 menší mrkve  1 menší petržel  1 silnější plátek celeru  5 kuliček pepře  5 kuliček nového  koření  1 pl podravky,nebo  vegety  na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku  pár stonků libečku na vyvaření (pokud máme)  na knedlíčky:  150 g „Tataráčku“ (mletého masa ve střívku)  uvařený morek z kostí z vývaru  2 pl solamylu  3 pl strouhanky  2 pl nasekaných čerstvých bylinek  ½ dl mléka  1 celé vejce  1 nadrobno pokrájená malá cibule  3 prolisované stroužky česneku  šetku soli a mletého pepře |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |