|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Jablkové paštičky s játryRecept na Jablkové paštičky s játry je zařazen v kategorii předkrmy.
        K přípravě Jablkové paštičky s játry budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 2 větší a pevná jablka, 100 g kuřecích jater, 15 - 20 g cibule, 40 g libovější anglické slaniny v plátcích, sůl, mletý pepř, 1 dl červeného vína, petrželka na ozdobu a bílé pečivo.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Jablkové paštičky s játryRecept na Jablkové paštičky s játry:Jablka rozkrojíme a vydlabeme jadřinec i s částí dužiny, abysme měli větší jamku na plnění. Jamky vypláchneme částí odměřeného vína a to zase slijeme a necháme na podlití. Jamky vyložíme kousky anglické slaniny a naplníme játrovou hmotou. Tu si připravíme tak, že játra s částí anglické slaniny a cibulí rozemeleme nebo nasekáme, osolíme a opepříme, můžeme použít i jiné koření. Jablka dáme do vhodné nádoby, zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou nebo zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a celkově pečeme zhruba 40 minut - podle potřeby. Ke konci pečení pokličku odklopíme.  Podáváme s bílým pečivem.
 
 Poznámka k receptu na Jablkové paštičky s játry:
 Recept byl v časopise Kuchyně, tam se ale připravoval z vepřových jater a ještě byl na dokořenění použitý muškátový květ a koriandr. Já jsem toto koření neměla k dispozici, ale vyzkoušela bych to s ním.  Recept předávám dál těm, co mají rádi netradiční kombinace.  Vydlabanou dužinu můžeme použít na ovocný salát nebo uvaříme kompot.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablkové paštičky s játry, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Merylas                      Datum vložení: 23.02.2012                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Předkrmy 
                      Suroviny: 2 větší a pevná jablka, 100 g kuřecích jater, 15 - 20 g cibule, 40 g libovější anglické slaniny v plátcích, sůl, mletý pepř, 1 dl červeného vína, petrželka na ozdobu a bílé pečivo |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablkové paštičky s játry,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablkové paštičky s játry - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablkové paštičky s játry
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |