|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelímRecept na Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím je zařazen v kategorii jiné maso.
        K přípravě Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 500 g koňského masa, 150 g slaniny, 150 g poličanu (lze použít i vysočinu), 3 stroužky česneku, 2 dcl bílého vína, 2 větší cibule, 150 g hub (použil jsem mražené), 200 g kysaného zelí, 5 g  tymiánu, pepř,  sladká paprika, rajčatový protlak, sůl, sádlo, chilli.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelímRecept na Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím:Na sádle opražíme slaninu. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vhodíme ji na rozpečený špek a orestujeme do zlatova. Přidáme česnek. Mezitím si pokrájíme maso na kostky cca 2cm2 a dáme je osmahnout k cibulce. Až se maso zatáhne, přidáme houby. Osolíme a opepříme. Přisypeme červenou papriku a přidáme nakrájený poličan, rajčatový protlak a přilijeme 2 dl bílého vína. Přilijeme cca 1 litr vody, přidáme vymačkané a na drobno nasekané zelí a necháme vše vařit na mírném ohni. Po 20 minutách přidáme tymián a chilli. Zamícháme, a na nejmírnějším plameni za občasného míchání a mírného přilévání vody necháme probublávat tak dlouho, než maso zcela změkne. Toto může trvat několik hodin. Hlídáme, mícháme a podléváme. Guláš se nemusí zahušťovat a díky houbám má krásnou hnědou barvu. Po uvaření dosolíme dle chuti a podáváme s maďarskými langoši.  © Evosheek
 
 Poznámka k receptu na Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím:
 Recept na maďarské langoše jsem hodil na     http://www.toprecepty.cz/recept/41106-madarske-bra...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: evosheek  (Ivo)                      Datum vložení: 08.02.2015                      Počet porcí: 4 - 5                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Jiné maso 
                      Suroviny: 500 g koňského masa, 150 g slaniny, 150 g poličanu (lze použít i vysočinu), 3 stroužky česneku, 2 dcl bílého vína, 2 větší cibule, 150 g hub (použil jsem mražené), 200 g kysaného zelí, 5 g  tymiánu, pepř,  sladká paprika, rajčatový protlak, sůl, sádlo, chilli |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na guláš koňského handlíře körtésze aneb koňský guláš se zelím,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |