|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Fašiangové šiškyRecept na Fašiangové šišky je zařazen v kategorii sladká jídla.
        K přípravě Fašiangové šišky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 700 g polohrubej muky  35 g cerstveho drozdia ( alebo 1 sacok suseneho)  5 PL praskoveho cukru  300 ml mlieka  1 vajicko  3 zltka  1 KL soli ( mensia)  70 g roztopeneho masla  1 vanilkovy cukor  50 ml rumu  mozno pridat nastruhanu pomarancovu koru.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Fašiangové šiškyRecept na Fašiangové šišky:Z mlieka odoberieme asi 100 ml, pridame 1 PL cukru a zahrejeme na ( nesmie byt horuce, inak sa drozdie zapari a nevykysne). Do vlazneho mlieka pridame drozdie, zamiesame a jemne poprasime mukou. Prikryjeme pokrievkou ( prip. malym tanierikom) a nechame vykysnut. Dame roztopit maslo, nechame ho ochladit.  Do misy preosejeme muku a praskovy cukor, pridame vanilkovy cukor,  sol a premiesame. Zvysne mlieko zhrejeme. Ked je kvasok vykysnuty pridame ho k muke. Pridame vajcia, rozpustene maslo, zohriate mlieko. Vypracujeme cesto. Pred koncom pridame rum a nastruhanu pomarancovu koru ( ja som nedavala) a znovu dobre premiesime. Cesto prikryjeme a nechame nakysnut cca 40 minut.  Cesto rozvalkame na plat priblizne na hrubku prsta a formickou  s priemerom 6-7 cm vykrajujem sisky.  Koncom varechy urobime dierku a prikryte utierkou este nechame podkysnut cca 20-25 minut.  V panvici ( na ktoru mame pokrievku, prip. pouzite kastrol) rozohrejeme olej, stiahneme na nizsi plamen a polozime sisky do oleja vrchnou stranou dolu ( strana, ktora bola na doske hore, bude v oleji). Prikryjeme a pecieme pod pokrievkou asi 1.5 - 2 minuty a potom otocime a druhu stranu pecieme uz odkrytu priblizne rovnako dlho. Je dolezite piect ich na miernejsom ohni, pretoze v horucom oleji by sa korka hned upiekla a prostriedok by ostal surovy. Vyberieme na papierovu utierku, aby odsala tuk.  Posypeme praskovym cukrom a podavame . Dobru chut!
 
 Poznámka k receptu na Fašiangové šišky:
 http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/01/fasi...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fašiangové šišky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: adkas                      Datum vložení: 06.04.2013                      Počet porcí: 30                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Sladká jídla 
                      Suroviny: 700 g polohrubej muky  35 g cerstveho drozdia ( alebo 1 sacok suseneho)  5 PL praskoveho cukru  300 ml mlieka  1 vajicko  3 zltka  1 KL soli ( mensia)  70 g roztopeneho masla  1 vanilkovy cukor  50 ml rumu  mozno pridat nastruhanu pomarancovu koru |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fašiangové šišky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fašiangové šišky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fašiangové šišky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |