|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Bazalkové nudle s liškamiRecept na Bazalkové nudle s liškami je zařazen v kategorii houby.
        K přípravě Bazalkové nudle s liškami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 10 dkg čerstvých hub - liška obecná  široké nudle, kousek sýru Gran Moravia  15-20 lístků čerstvé  bazalky, olivový olej,  sůl, celý kmín, máslo,.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Bazalkové nudle s liškamiRecept na Bazalkové nudle s liškami:Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle a to dle návodu na balení. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky. Do  pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku celého kmínu a necháme provonět. Přidáme oprané a okapané houby a zlehka orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou měkké. Trvá to chvilku cca 5 minut. Do vyšší nádoby (nejlépe vysoká sklenice, do které se nám vejde pracovní část tyčového mixéru) vložíme 15-20 lístků čerstvé oprané bazalky, přilijeme olivový olej a nastrouhaný sýr Gran Moravia. Mixujeme poté společně ponorným mixérem zcela do hladka. Scedíme uvařené široké nudle, které přendáme po scezení do střední mísy a přidáme bazalkovou pesto omáčku svůdně zelené barvy. Poctivě promícháme, dokud se omáčka nenalepí na nudle. Takto „ozelenalé“ a velmi chutné nudle přendáme do hlubokého talíře a bohatě je posypeme na másle podušenými liškami. Po ochutnání upadáme částečně do mírného bezvědomí, neboť jde o velmi lahodnou a chutnou záležitost.
 
 Poznámka k receptu na Bazalkové nudle s liškami:
 Bahula:  ... cca 20 dkg, ale již o nich hovořím v minulém čase
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bazalkové nudle s liškami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Colombo65  (Otto Plášek)                      Datum vložení: 18.10.2012                      Počet porcí: 2                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Houby 
                      Suroviny: 10 dkg čerstvých hub - liška obecná  široké nudle, kousek sýru Gran Moravia  15-20 lístků čerstvé  bazalky, olivový olej,  sůl, celý kmín, máslo, |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bazalkové nudle s liškami,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bazalkové nudle s liškami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bazalkové nudle s liškami
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |