|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplníRecept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní je zařazen v kategorii jiné maso.
        K přípravě Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 600 g masa z kýty vcelku/hovězí,vepřové,koňské a jiné...  900 g cibule/4  hodně velké kusy  150 g slaniny  150 g tvrdého sýra typu Ementál nastrouhaného nahrubo  200 ml vývaru/postačí i z kostky  1 lžíce hořčice  1 lžíce oleje na osmažení slaniny  2 lžíce oleje na osmažení rolády  sůl,mletý pepř    na“celestýnskou“omeletu budeme potřebovat  50 ml mléka  1 vejce  1 lžičku oleje  1 lžičku nasekaných zelených bylinek/lze vynechat  1 vrchovatou lžíci hladké mouky  špetku soli  1 lžičku oleje na smažení.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplníRecept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní:1. Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme ji do velkého, širokého kastrolu na 3minuty osmažit. Poté přidáme nadrobno nakrájené cibule a za častého promíchávání vše restujeme přibližně 10minut. Pak podlijeme 100ml horké vody, přiklopíme poklicí a ještě dalších 10minut dusíme. Občas zamícháme ode dna, aby se nám cibule nepřipálila. Podušenou cibuli ochutíme solí, pepřem, odstavíme stranou a necháme vychladit.  2. Z uvedených surovin na“celestýnskou“omeletu si metličkou vyšleháme řidší těstíčko, které vlijeme do velké pánve na rozehřátý olej. Smažíme na mírném plameni přibližně 2minuty z každé strany. Hotovou omeletu necháme vystydnout.  3. Plát masa uprostřed ostrým nožem překrojíme skoro až dokonce, ale nedořízneme(fotopostup). Nakrojené maso rozevřeme do tvaru otevřené knihy a přes folii, nebo igelitový sáček paličkou na maso rozklepeme. Naklepáváme opatrně od středu ke stranám, abychom maso neprotrhli.  Naklepaný plát po obou stranách mírně osolíme a opepříme.  Stranu masa na kterou budeme klást náplň potřeme hořčicí, posypeme polovinou nastrouhaného sýra a navrstvíme část vychladlé podušené cibule.  Dále položíme chladnou omeletu, posypeme zbytkem sýra a opět pomažeme podušenou cibulí.  Vše zavineme do rolády a důkladně utáhneme nití.  4. Do velké pánve na rozehřátý olej dáme prudce osmažit/zatáhnout roládu ze všech stran.  Do pekáče, nebo nádoby ve které budeme dále maso upravovat rozložíme zbytek cibulové směsi a na ni položíme roládu. Vývarem vypláchneme  pánev s výpekem a přilijeme k roládě. Buď přikryté víkem pečeme v předehřáté troubě. Nebo zakryté poklicí na sporáku dusíme doměkka. Během pečení/dušení dle potřeby podléváme horkou vodou.  Měkké maso zbavené nití nakrájíme na porce a podáváme například s rýží.
 
 Poznámka k receptu na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní:
 Manžel opět nakoupil cibuli ve velkém množství. Podobně ji připravuji, jako náplň do slaných závinů, nebo i jako cibulové zelí. Zbyla mi jedna omeleta, když jsem dělala celestýnské nudle do vývaru. Měla jsem krásný kus masa a tak jsem nemusela dlouho přemýšlet, co uvařím.  Náplň v mase byla krásně vláčná a hotová šťáva měla velice příjemnou chuť.  Příprava byla sice poněkud zdlouhavější, ale výsledek stál za to.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 20.12.2013                      Počet porcí: 4-5                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Jiné maso 
                      Suroviny: 600 g masa z kýty vcelku/hovězí,vepřové,koňské a jiné...  900 g cibule/4  hodně velké kusy  150 g slaniny  150 g tvrdého sýra typu Ementál nastrouhaného nahrubo  200 ml vývaru/postačí i z kostky  1 lžíce hořčice  1 lžíce oleje na osmažení slaniny  2 lžíce oleje na osmažení rolády  sůl,mletý pepř    na“celestýnskou“omeletu budeme potřebovat  50 ml mléka  1 vejce  1 lžičku oleje  1 lžičku nasekaných zelených bylinek/lze vynechat  1 vrchovatou lžíci hladké mouky  špetku soli  1 lžičku oleje na smažení |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |