|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinemRecept na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
        K přípravě Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 4 kuřecí stehenní nebo prsní řízky  500g brambor  400-500g celeru  150g slaniny  300ml smetany  200ml mléka  2 stroužky česneku  1PL dijonské hořčice  1PL hrubozrnné hořčice  čerstvý  rozmarýn  sůl  na maso oblíbené koření ( já použila od Nahrin).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinemRecept na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem:Nejprve si vypražíme slaninu na suché  pánvi, vyjmeme a výpek uschováme na později.  Brambory a celer si oškrábeme a obojí nakrájíme na plátky přibližně stejné velikosti a tloušťky.   V kastrůlku si ohřejeme smetanu s mlékem, posekaným česnekem, rozpustíme v ní hořčice, mírně osolíme a vsypeme posekaný rozmarýn. Odstavíme.  Maso osolíme a okořeníme.  Na dno pekáčku nalijeme trochu smetanové směsi, na ni rozprostřeme maso, dále brambory s celerem, posypeme částí slaniny a nalijeme opět trochu smetanové směsi. Takto uděláme ještě jednu vrstvu a poslední vrstvu budou tvořit pouze brambory. Celer s brambory vždy osolíme. Vše zalijeme výpekem ze slaniny, zbytkem smetanové směsi a dáme péci doměkka do rozpálené trouby na 180C, přibližně na hodinu a půl. Během pečení vrstvy mírně stlačujeme a pokud maso a zelenina pustí příliš šťávy, můžeme trochu odebrat.
 
 Poznámka k receptu na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem:
 Kdo chce, může vynechat maso a pokrm použít jeko velmi chutnou přílohu.  Přizpůsobila jsem si recept, který byl v říjnovém vydání časopisu Apetit.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: 1974andrea  (Andrea)                      Datum vložení: 08.12.2012                      Počet porcí: 4 porce                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Drůbeží maso 
                      Suroviny: 4 kuřecí stehenní nebo prsní řízky  500g brambor  400-500g celeru  150g slaniny  300ml smetany  200ml mléka  2 stroužky česneku  1PL dijonské hořčice  1PL hrubozrnné hořčice  čerstvý  rozmarýn  sůl  na maso oblíbené koření ( já použila od Nahrin) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |