|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Králík na zelenině a víněRecept na Králík na zelenině a víně je zařazen v kategorii jiné maso.
        K přípravě Králík na zelenině a víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 králik ( alebo len stehná ), 2 mrkvy, 1 petržlen, 100 g údenej slaniny, asi 6 lyžíc oleja, 1 vetvička šalvie, 2  bobkové listy, soľ, 10 guličiek čierneho korenia, 2 dl suchého bieleho vína  Omáčka : 1 cibuľa, trocha oleja, 3 lyžice paradajkového pyré.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Králík na zelenině a víněRecept na Králík na zelenině a víně:Králika naporcujeme, posypeme na malé kocôčky  narezanou mrkvou a petržlenom a prelejeme olejom. Zakryté necháme v chladničke stáť aspoň 12 hod.   Králičie mäso dáme aj s olejom a zeleninou do pekáča, pridáme bobkový list, čierne korenie, šalviu, posypeme na kocky narezanou slaninou a osolíme. Podlejeme vínom a zakryté dusíme v rúre pri 180°C asi 50minút. Potom odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút. Mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šalviu a bobkový list odstránime.  Na omáčku orestujeme narezanú cibuľu, pridáme celý výpek aj so zeleninou z králika a paradajkové pyré a 10 min povaríme. Podľa potreby dosolíme.  Podávame so zemiakmi v akejkoľvek forme.
 
 Poznámka k receptu na Králík na zelenině a víně:
 Králík na zelenině je velmi chutný, mám tady také svůj recept http://www.toprecepty.cz/recept/33354-kralik-na-ze... Ten tvůj se mi také líbí
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na zelenině a víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: tejaja                      Datum vložení: 02.10.2013                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Jiné maso 
                      Suroviny: 1 králik ( alebo len stehná ), 2 mrkvy, 1 petržlen, 100 g údenej slaniny, asi 6 lyžíc oleja, 1 vetvička šalvie, 2  bobkové listy, soľ, 10 guličiek čierneho korenia, 2 dl suchého bieleho vína  Omáčka : 1 cibuľa, trocha oleja, 3 lyžice paradajkového pyré |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na zelenině a víně,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na zelenině a víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na zelenině a víně
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |