|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Králík"hořčičák"Recept na Králík"hořčičák" je zařazen v kategorii jiné maso.
        K přípravě Králík"hořčičák" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 hřbet z králíka a přední nožky  250 g  30% smetany  200 ml horké vody  1 zarovnaná pl hladké mouky  1 cm silný plátek másla  1 středně velká cibule  sůl na dochucení    na marinádu  4 pl medové omáčky/zakoupeno v Lidlu  3 pl pepřové omáčky/zakoupeno v Lidlu  2 pl francouzské hrubozrnné hořčice/zakoupeno v Kauflandu    pl=polévková lžíce.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Králík"hořčičák"Recept na Králík"hořčičák":Králíka opláchneme a osušíme. Hlavu společně s vnitřnostmi použijeme např.na vývar, zadní nohy dáme do mrazáku na pozdější jinou dobrou úpravu.  Zbytek králíka rozdělíme na 5 částí.Oddělíme přední nohy a hřbet naporcujeme na 3 díly.  Suroviny na marinádu promícháme, maso v ní obalíme a necháme nejlépe do druhého dne v chladnu odpočinout.  V pánvi na rozehřáté máslo dáme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Z porcí masa mírně odstraníme marinádu a maso prudce ze všech stran orestujeme.  Přemístíme do kastrolu(nebo pekáčku)i s výpekem,  pánev vypláchneme 150ml horké vody a přilijeme k masu. Přidáme zbytek marinády, přiklopíme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě 20minut na nejvyšším stupni(já mám plynovou). Poté výkon ubereme na polovinu, maso přelijeme vypečenou šťávou a opět pod poklicí pečeme dalších 20minut. Pak poklici odstraníme, přilijeme trochu horké vody a ještě 10-15minut za občasného přelití výpekem dopékáme na barvu.  Kastrol vytáhneme z trouby a měkké maso uložíme do tepla. Do vypečené šťávy nožem seškrábeme výpečky ze stran kastrolu, přidáme záklechtku ze smetany a mouky a na slabém plameni provařujeme za stálého promíchávání 10minut. Dochutíme solí a můžeme podávat.  Jako příloha se hodí špecle, nebo těstoviny. Ale rýže by šla také.
 
 Poznámka k receptu na Králík"hořčičák":
 Dostali jsme králíka, v mrazáku místo nebylo, tak jsem zaimprovizovala a přichystala jsem ho s tím, co bylo doma.  Z mála surovin jsme si pochutnali na príma dobrotě.  Jako přílohu jsem použila špecle, ale bez bylinek.  http://www.toprecepty.cz/recept/29704-jemnepriloho...  Kdo nemáte mycáčka, nezoufejte a vyzkoušejte z drůbeže:-)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík"hořčičák", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 03.02.2013                      Počet porcí: 2-3                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Jiné maso 
                      Suroviny: hřbet z králíka a přední nožky  250 g  30% smetany  200 ml horké vody  1 zarovnaná pl hladké mouky  1 cm silný plátek másla  1 středně velká cibule  sůl na dochucení    na marinádu  4 pl medové omáčky/zakoupeno v Lidlu  3 pl pepřové omáčky/zakoupeno v Lidlu  2 pl francouzské hrubozrnné hořčice/zakoupeno v Kauflandu    pl=polévková lžíce |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík"hořčičák",
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík"hořčičák" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík"hořčičák"
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |